Kelly: ‘Mijn zomervakantie was zo’n enorme teleurstelling, ik kan wel huilen’

Ze had zich zo op de zomervakantie verheugd. Drie wekenlang naar Zuid Frankrijk. Daar waar het altijd mooi weer is, het naar lavendel ruikt en het leven gewoon makkelijker is. Het leek Kelly heerlijk om met haar man en twee dochters te slenteren door de kleine badplaatsjes, de markten af te struinen en op een terrasje in de schaduw een drankje te doen. Helaas liep het allemaal zo anders dan ze had gehoopt. “Ik ben zo teleurgesteld teruggekomen.”

Haar bruine benen verraden een warme vakantie. “Ja het weer was gewoon goed, misschien wel het enige positieve van de drie weken.” Ze had zich echt enorm verheugd op een heerlijke tijd. De gedachte dat ze lekker wegging hield haar op de been als ze het moeilijk had. “Ik heb geen makkelijk jaar. Op mijn werk is het heel onrustig. Door bezuinigingen moeten er vijftig man uit. Het was heel spannend en verdrietig; ik heb afscheid moeten nemen van lieve collega’s met wie ik jaren werkte. Hoewel ik mijn baan nog heb, is de sfeer er niet beter op geworden en heb ik er veel meer taken bij gekregen. Dat zorgt voor veel stress.”

Uren in de file

Veel stress krijgt Kelly ook van haar moeder van wie ze mantelzorger is. “Mijn moeder heeft alzheimer en vraagt ontzettend veel aandacht. En soms heb ik daarvoor de kracht gewoon niet.” Kortom: de vakantie was zeer welkom. Vol goede moed stapten ze midden in de nacht in de auto, op weg naar de Côte d’Azur. Al vrij snel kwamen ze in de file te staan. “In Nederland begon het al en zorgden wegwerkzaamheden voor een lange file op de A2. Vervolgens belandden ze uren later in op de route de soleil in de file. “Met zijn vieren in de hitte in een stilstaande auto is nou niet echt een garantie voor een vrolijke stemming. Uren later dan gepland reden we de camping op. De plek die we van te voren hadden gereserveerd leek veel kleiner en we stonden heel dicht op onze buren, een Frans gezin met drie kleine jengelende kinderen die ’s ochtends om zes uur al wakker waren en dan veel herrie maakten. Bovendien hadden de buren al snel vrienden gemaakt met andere Fransen en tot diep in de nacht waren ze druk aan het praten en aan het lachen, terwijl ik mijn nachtrust zo hard nodig had.”

Drie dagen ziek

De eerste drie dagen lag Kelly ziek op bed, de stress van haar werk en haar zorgen om haar moeder, kwamen eruit. “Ik had onwijze hoofdpijn en voelde me beroerd. Ik merkte dat mijn lijf echt even moest afreageren. Na die drie dagen gingen we naar het strand. We ploften neer op het terras van een strandtent en ik kreeg een hartverzakking toen ik twintig euro voor vier drankjes moest afrekenen. Op die manier ging het wel heel hard met ons geld. Onder meer daarover kreeg ik knallende ruzie met mijn man en twee dochters die vonden dat ik op moest houden met zeiken, dat we op vakantie waren en dat we dan niet op het geld gingen letten. Maar wat die meiden even vergeten is dat ik me een slag in de rondte moet werken voor de vakantie. Dat ik geen geldboompje in de tuin heb staan.”

Waarom ik?

Ondanks de tegenvallende eerste dagen, probeert Kelly er een leuke vakantie van te maken. Ze koopt een lekker Frans luchtje voor thuis, kleine cadeautjes voor haar moeder en heeft heerlijke dagen op het warme strand. “Maar toen ik thuis kwam was ik het fijne gevoel gelijk kwijt. Mijn moeder vond haar cadeautjes stom, het luchtje rook in Nederland helemaal niet zo lekker als in Frankrijk en we kwamen aan in de stromende regen. Ik ben zo teleurgesteld. De vakantie heeft me 3500,00 euro gekost en om nou te zeggen dat ik een wereldvakantie had, nee. Ik vraag me echt af waaraan ik dit heb verdient…..”

Herken jij het verhaal van Kelly? Heb jij ook wel eens een tegenvallende vakantie gehad? Hoe ging je daarmee om? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.


Reageer ook