fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan je voorkomen dat je kleding slijt in de droger?

Slijtage aan je kleding kun je helaas niet voorkomen. Heb je een mooie nieuwe spijkerbroek? De dag dat je hem voor het eerst draagt zet de slijtage zich al in. Door het wassen zal hij ook wat verder slijten en in de wasdroger wordt hij er ook niet nieuwer op. Hoe kun je er voor zorgen dat je wasgoed in de wasdroger minder snel slijt?

1. Niet te lang in de droger. Maar ja, dan kun je misschien net zo goed geen droger gebruiken hoor ik jullie al denken. Het is goed om een onderscheid te maken tussen wasgoed zoals handdoeken, theedoeken, beddengoed en wat meer kwetsbare en waardevolle kleding. Shirtjes, broeken, mooi lingerie doe ik altijd maar heel kort in de droger. Even een paar slagen in de rondte en de ergste kreukels zijn er uit. De was is al een beetje warm, waardoor het sneller droogt aan mijn wasrekje. Mijn kleding slijt op deze manier minder snel, maar kan ik ook veel makkelijker strijken (en bij sommige kledingstukken is dat dan zelfs helemaal niet meer nodig).

2. Er zijn speciale wasdrogers. Verschillende fabrikanten zoals Miele, Siemens en Bosch zeggen dat hun wasdroger beschikt over een trommel die het wasgoed beschermt. Bijvoorbeeld door de honingraat structuur of softdry trommels. De vraag is natuurlijk of dit niet een marketingtrucje is, want de slijtage van kleding in de wasdroger wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door wrijving tussen de kleding zelf. Het contact met de trommel lijkt daarbij minder van belang voor de slijtage. Maar als je uit 2 wasdrogers kunt kiezen en de een suggereert dat het wasgoed beter beschermt wordt, dan zou ik wel voor die droger kiezen. Zeker als het in prijs niet uitmaakt.

3. Minder wassen. Je wasgoed slijt enorm van wassen, zowel in de drager, maar ook in de wasmachine. Om te voorkomen dat je wasgoed sneller slijt, adviseren we je om sommige kledingstukken wat minder vaak te wassen. Hang het wat vaker uit, zeker direct nadat je het hebt gedragen. Je hoeft een spijkerbroek echt niet na één keer dragen weer te wassen.

We hadden jullie heel graag meer tips gegeven, maar helaas kun je slijtage niet voorkomen.

Reageer ook