fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan je een all-weather loungeset écht altijd buiten laten staan?

Een paar weken geleden hebben wij een deel van onze tuin een totale make-over gegeven. Eerst gebruikten wij deze hoek van de tuin als standplaats voor de afvalcontainers en de fietsen. En dat terwijl het juist een van de zonnigste plekken in de tuin is! We hebben het daarom helemaal omgegooid. De bakstenen werden vervangen door hoogwaardig kunstgras en de fietsen en containers verplaatst. We hebben hier nu een ingegraven trampoline en een heerlijke all-weather loungeset. Maar hoe zit het precies met zo’n all-weather loungeset? Wij leggen het je uit. 

Kussens in de regen

‘Moet je de kussens van je nieuwe loungeset niet binnenhalen?’, vroeg een vriendin die op bezoek was laatst toen het flink begon te regenen. ‘Nee hoor, die laten we gewoon liggen’, antwoordde ik. Zij begreep het niet en vond het maar zonde van onze luxe nieuwe set. Toen ik uitlegde dat het een allweather loungeset is en we de kussens dus gewoon konden laten liggen, ging er een wereld voor haar open. ‘Wat heerlijk! Nooit meer dat gesleep met kussens!’

Sunbrella of Olefin

Maar waar zijn die kussens van gemaakt? Eigenlijk alle all-weather loungesets zijn voorzien van de stof Sunbrella of Olefin. Beide stoffen zijn extreem sterk, waterbestendig, bestand tegen schimmel, UV-bestendig en extreem onderhoudsvriendelijk. De stoffen zijn zó robuust, dat ze prima in de regen buiten kunnen liggen. Naast alle solide eigenschappen, is de stof ook nog eens comfortabel en zacht. De perfecte combinatie voor een stof voor loungesets. Naast de stof is vaak ook de binnenkant op een bepaalde manier geproduceerd. Zo wordt gewerkt met quick dry foam of een andere sneldrogende vulling. Op deze manier zijn de kussens snel droog en vormt zich geen schimmel in de binnenkant van de bank.

Veel regen

Kun je all-weather kussens dan ook echt altijd buiten laten liggen? In principe wel. Echter wordt er door de meeste fabrikanten en verkopers aangeraden ze in de winter en herfst wel binnen te leggen of goed af te dekken. In deze perioden gebruik je de loungeset waarschijnlijk niet of nauwelijks, dus dan is het voor de kwaliteit van de kussens wel beter om ze dan droog te bewaren. Vooral als het heel veel regent kan het ervoor zorgen dat de kussens constant nat zijn. Beter is het dan om ze droog te bewaren.

Geen zin in gesleep

In de lente en zomer kun je de kussens daarentegen gewoon buiten laten liggen en zal je niet zo snel last hebben van hele natte tuinkussens. Een zomerse bui of kinderen met natte zwemkleding kunnen ze prima hebben! Kortom: de perfecte optie voor mensen die geen zin hebben om met tuinkussens te spelen en die met weinig moeite altijd een fijne loungeset klaar hebben staan. Je kunt all-weather loungesets op steeds meer plekken kopen, zoals bijvoorbeeld bij  tuinmeubelland.nl of bij de betere tuincentra.

 

Reageer ook