fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kabinet bezig met voorbereidingen voor verlengen van avondklok

avondklok verlengd

Toen we een paar weken geleden te horen kregen dat er een avondklok ging gelden in Nederland, was ik niet verbaasd. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er persoonlijk geen last van heb. Met dochtertjes van 1,5 en 3,5 jaar oud, heb ik al jaren een avondklok. De avonden dat ik na negenen op straat ben, zijn in een jaar denk ik op twee handen te tellen. Maar goed, ik realiseer me natuurlijk terdege dat het voor een andere groep mensen wél heel vervelend is. Voor je eigen kinderen binnenblijven is een stuk makkelijker dan binnenblijven omdat iemand van buitenaf het je oplegt. En toch moeten we er allemaal aan geloven.

Te mooi om waar te zijn

Allemaal hoopten we dat de avondklok per 10 februari zou worden opgeheven. Het leek een topweek te worden: de kinderen mogen weer naar school en de crèche én we hoefden niet meer binnen te blijven na negen uur. Het bleek te mooi om waar te zijn, want gezien de snelle opkomst van de Britse variant van het coronavirus, treft het kabinet nu voorbereidingen voor het verlengen van de avondklok.

Hoog reproductiegetal

Minister-president Mark Rutte zei dinsdagavond nog dat hij de avondklok ‘liever niet’ zou verlengen. Diezelfde dag bleek echter uit cijfers van het RIVM dat maar liefst tweederde van de nieuwe coronabesmettingen afkomstig is van de Britse variant. Deze variant heeft een reproductiegetal van maar liefst 1,3. Dit houdt in dat 100 besmette personen het virus overdragen aan 130 andere mensen). Er zit dan ook een derde golf aan te komen. Begin volgende week zal de ministerraad naar aanleiding van de nieuwste OMT-adviezen besluiten of de verlenging van de avondklok er daadwerkelijk komt.

Wat voor effect heeft het op jouw leven?

Op mijn persoonlijke leven heeft de avondklok weinig impact. Overdag zit ik thuis te werken en in de avonden ga ik op tijd naar bed. Veel mensen zouden dat misschien omschrijven als heel erg saai, haha! Voor iedereen die veel last heeft van de avondklok hoop ik in ieder geval dat hij snel wordt opgeheven! Wat voor effect heeft de avondklok op jouw leven? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Lees ook: Zelf ontharen versus definitief ontharen – wat is beter?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook