fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka zit in een natuurhuisje

Ik zit als een geknakte roos op de passagiersstoel. Langzaam kom ik bij mijn positieven. Voorzichtig til ik mijn hoofd op. Ik kreun. Het eerste dat ik zie als ik mijn ogen open doe, is een bestelbusje van verhuisbedrijf Hoger-Lager. Ik weet het zeker: we zijn in België. “Ja”, trommelt De Man trots op het stuur, “nog een half uurtje en we zijn in Roosdaal.” TomTom heeft gedaan wat ie moet doen, laat ik De Man in de waan. Mijn boenders slapen gebroederlijk tegen elkaar aan. De kleinste heeft een bammetje pindakaas in zijn knuistje geklemd, de oudste heeft een sliertje kwijl bij zijn mondhoek.

Als we aankomen bij het Natuurhuisje Brokantie in Roosdaal, worden we vriendelijk ontvangen door de eigenaren Firmin en Regine De Valck-Van Den Bosche. Regine laat ons haar natuurhuis zien. Ik loop als eerste naar binnen. Mijn hart maakt een sprongetje. Ik zie brocante. Veel brocante. De Man ontdekt onmiddellijk de sauna en mijn kleinste vraagt of er een trampoline is. Regine grinnikt. “Nee, geen trampoline, maar er zijn wel stepjes voor u.” Een kinderhand is zeer snel gevuld, dus die twee steppen op het pad met houtsnippers wat nog een hele toestand is. Via een steile trap komen we op de tweede verdieping waar de bedden staan. En waar een heel mooi hoekje voor mij is, zo besluit ik ter plekke. Een hoekje met een lekkere stoel en twee vierkante raampjes die uitkijken over de weilanden. Als ik daar niet rustig van word, dan weet ik het ook niet meer. Ik zie mezelf er al zitten. Kopje koffie. Nieuwe Linda. Beetje lezen. Beetje turen. Met beneden twee stille zoete, kleurende kinderen. Leuk bedacht, in de praktijk werkt het niet.

Als we weer naar beneden staan, legt Regine haar hand op de rugleuning van een tweezitsbank. “Awel, we hebben vanochtend deze bank neergezet. Daar hadden de gasten om gevraagd. We hebben de bank zelf gestoffeerd”, vertelt ze trots. Oh god. De stof is mintgroen en smetteloos. In gedachten zie ik de jam- en chocoladepastahandjes al op de bank. “Maar kijk, allez, daar ligt een kleed. Die kan u er zo een beetje overheen doen”, leest Regine mijn gedachten. Een beetje eromheen? Helemáál eromheen! Als Regine naar haar eigen huis teruggaat, zijn we alleen in ons weekendverblijf. “Hee”, merkt mijn oudste op, “overal hangen kaartjes aan.” Ik kijk. Verrek ja. Alles is te koop. In een informatiemap zien we dat er al het een en ander is verkocht ook.

We maken een planning voor het weekend. Roosdaal ligt op een half uurtje rijden van bruisend Brussel. We zetten bovenaan ons lijstje Manneken Pis. Tot grote hilariteit van de boenders die het ongezien grappig vinden. Dan: het Atomium. Ook: Moof, het Stripmuseum. Natuurlijk: zwembad Océade.

Na het eten zet De Man de sauna aan. Als we erin zitten, staan er ineens twee blote jongetjes voor ons. “Wij willen ook”, verklaart de oudste, terwijl hij zijn Angri bird-handdoek zorgvuldig op het bankje legt. En zo zitten we met zijn vieren in de sauna.

Een weekend is te kort. Er is zoveel te doen, zoveel te beleven. We hebben genoten. Heerlijk om er even tussenuit te zijn. “Zorg ervoor dat je je huisje over vijftien jaar ook nog hebt. En dat je die lekkere stoel niet verkoopt. Dan kan ik daar heerlijk in mijn hoekje met uitzicht op de weilanden lezen”, druk ik Regine en Firmin op hun hart. Ik verheug me er nu al op.

www.natuurhuisje.nl

www.brokantie.be

 

Karin
Karin van Leeuwen (41) jaar is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft nog steeds veel. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Patricia -

Leuk je verhaal te lezen. Het is er zo goed vertoeven daar in Huize Brokantie. Heerlijk om er even te onthaasten in de sauna. En al dat mooie Brokante wat er staat. Echt even genieten!!
Ik heb er ook eens een blog over geschreven, zal de link erbij plaatsen hier. Misschien vind je het leuk om te lezen..http://pjallseasons.blogspot.nl/2013/03/brokantie.html

Overigens, je bovenste foto heb ik toentertijd gemaakt 😉

Ik wens je een fijn weekend!
warme groet
Patricia

Reageer ook