fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka op zoek naar schoencadeautjes

Ik had bedacht dat ik in de zomer, als geen mens nog aan Sinterklaas dacht, mijn oudste de waarheid zou vertellen over die oude grijsaard uit Spanje. En hoe die oude Man de cadeautjes altijd regelt. Ik vond het een goed plan. Maar net als geen mens nog aan Sinterklaas dacht, vergat ik die man ook compleet. En nu is het te laat. Want nu knipt mijn oudste, samen met mijn jongste de cadeautjes die ze op hun verlanglijstje willen zetten, driftig uit de folders van de speelgoedwinkels.

Ze plakken de plaatjes op een groot karton, zetten er pijlen en uitroeptekens bij in de hoop dat de Sint weer over zijn hart strijkt en zorgt voor stralende gezichtjes in ons huis. Maar eerst krijgen we nog ‘de schoencadeautjes’. Een crime. Want een schoencadeautje moet een aardigheidje zijn. Niet te duur, maar wel leuk. En als ik een aardigheid dat niet duur is, nodig heb, kan ik dat nergens vinden. Dat gaat al die jaren al zo.

Dus dit jaar besloot ik dat anders te doen. Ik besloot de aardigheidjes die niet duur zijn bijtijds in te slaan. Ik speurde wat op internet en stuitte op een erg leuke site, vol fantastische schoencadeautjes om in maat 30 en 34 te stoppen. Genoeg keuze uit speeltjes onder de vijf euro. Ik neusde verder op internet. Want op de grote kartonnen vol plaatjes met speelgoed die de mannen graag wilden hebben, schitterde ook het nodige Lego.  Mijn hart sloeg over toen ik een adventskalender van Lego zag. Natuurlijk veel duurder dan de vijf euro van de gangbare schoencadeautjes. Ik beet op mijn onderlip. En voor ik het wist, had ik het artikel in mijn mandje geklikt. Misschien wel de laatste Sinterklaasviering dat mijn mannen erin geloven, vergoelijkte ik mijn aanschaf. Ik kan niet wachten tot ik die stralende hoofden ’s ochtends vroeg zie als ze de adventskalender uitpakken. Nu al zin in.

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook