fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka ontdekt MooiSchrijfwerk

Ik ben dol op alles wat met papier heeft te maken. Inpakpapier, mooi briefpapier, notitieboekjes. Mijn hart gaat ook een stuk sneller kloppen als ik een winkel vol ansichtkaarten zie. Die moet ik kopen. Wat doe je er dan mee? Ja, inderdaad: versturen. Ik ben de laatste op deze aardkloot die Post.nl zonder werk laat zitten. Ik word kinderlijk blij als ik leuke post krijg. Een kaartje om me een hart onder de riem te steken, om me succes te wensen, om te laten weten dat er aan me gedacht wordt. Ik vind het geweldig. Het maakt mijn dag zoveel leuker. En die leuke kaartjes prik ik dan voor een bepaalde tijd op een groot prikbord. Dat doe ik ook met kaarten die ik te leuk vind om weg te sturen. Hopla, punaise erin en op het prikbord.

Een vriendin wees me op MooiSchrijfwerk. Onder deze naam maakt Elly Zwart kaarten waarin ze eigen teksten en eigen beeld combineert. Dubbel genieten dus! Het prachtige papierbundeltje heeft de titel ‘walk tall’. De kaarten zijn uit het boekje te scheuren en daardoor makkelijk te versturen. “Het zijn ervaringen, gedachten, hersenspinsels, beelden, schilderijen en bezigheden in de dagelijkse gang die inspiratie geven tot het schrijven van korte teksten”, legt Elly uit. De combinatie met het beeldmateriaal heeft ze gevonden in een enorme hoeveelheid foto’s die ze bezit en door beelden die gemaakt zijn door Susan Zwart.

“Ik heb het kaartboekje gemaakt omdat het een prettig gevoel geeft gedachten op papier te zetten, op een voor mij zo mooi mogelijke manier. En om dit te delen met anderen.”

De Mooi-bundelboekjes zijn gedrukt op stevig papier. De kaarten zijn er makkelijk uit te scheuren om vervolgens te worden gepost. En voor diegenen die beginnen met ‘ja maar ik kan nooit een leuke of goede tekst verzinnen’ heeft Elly de oplossing: een stickervel met teksten. “Kun je gewoon op de kaart plakken, hoef je alleen nog maar de adresgegevens op te schrijven”, lacht Elly. Er is dus werkelijk geen enkel excuus om geen kaart te versturen naar je moeder, oma of jarige tante. Of naar mij natuurlijk…

Het kaartenbundeltje ‘walk tall’ kost 9,95 (exclusief verzendkosten) en kan worden besteld via [email protected] of Meer weten? Kijk dan op www.mooischrijfwerk.nl

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Aty Janzen -

Ik stuur nog dagelijks kaarten. Stapels per week.

Reageer ook