fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka maakt zelf mueslirepen

Een regenachtige dag, de ingrediënten in huis, ik dacht: wie doet me wat? Ik flans vandaag eens even zelf mijn mueslirepen in elkaar. Ik had het niet eerder gedaan. Toen ik laatst op de markt bij de notenkraam was, viel ik in een gesprek tussen een klant en de notenverkoper over het zelf maken van mueslirepen. Hoewel ik normaal gesproken niet zo van het bakken en kokkerellen ben, vond ik het in dit geval leuk. Want nu kon ik zelf bepalen wat ik erin deed.

Dus toen ik opstond en de ingrediënten naar me grijnsden, besloot ik aan de slag te gaan. Super makkelijk, maar wat eigenlijk veel belangrijker is: super lekker.

Wat heb je nodig?

 • 100 gram havermout of speltvlokken
 • 200 gram grof gehakte rauwe cashewnoten
 • 100 gram pompoenpitten
 • 1 hand gedroogde bessen (rozijnen, cranberries etc)
 • 4 eetlepels honing
 • 5 eetlepels water
 • Mespuntje zout

muesli-reep-recept-ka-verpakt-C

Hoe maak je het?

 •  Verwarm de oven op 150 graden
 • Kook in een kleine pan de honing, zout en water op een laag vuur, ongeveer 10/15 minuten (zodat deze hard wordt na het afkoelen)
 • Meng ondertussen de vlokken, pitten noten en rooster deze een kwartiertje in de oven
 • Vet een ovenschaal of bakblik in met wat olie en bekleed de bodem met een groot vel bakpapier, groot genoeg om ook de schaal mee af te dekken
 • Meng in een aparte kom de bessen, de geroosterde noten/pitten en de warme honing en verdeel dit over de vorm
 • Vouw nu het bakpapier eroverheen en druk dit stevig aan om de ‘koek’ wat compacter te maken
 • Om de honing te laten stollen laat je de koek minimaal een half uur afkoelen (hoeft niet in de koelkast)
 • Snij de koek nu in losse repen en pak ze in bakpapier

Mijn ‘koek’ was niet helemaal hard genoeg, ik denk dat de honing niet heet genoeg was, maar de smaak is voortreffelijk. Echt heerlijk. En een gezond tussendoortje.

Lekker genieten!

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Reageer ook