fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka maakt een citytrip naar Londen met de kinderen

Het leek me ontzettend leuk: met de kinderen een heuse citytrip naar Londen maken. Maar ik twijfelde. Was een citytrip Londen wel iets voor twee mannen van 6 en 8? Of moesten ze toch nog wat ouder zijn? Ik vroeg het aan een vriend met verstand van reizen. Hij sloeg me op mijn schouder en zei: “Ka, doen! Londen is zo leuk voor kinderen.” Ik was om. En ik boekte.

Natuurlijk kun je met de trein gaan, maar De Man en ik vonden het leuk om te vliegen. Hadden mijn jongens nog nooit gedaan en dan is een uurtje vliegen te overzien. De stewardessen legden mijn mannen in de watten en als klap op de vuurpijl mochten ze, nadat we waren geland, de cockpit zien.

Lees ook: Politieagent in Londen vraagt vriend ten huwelijk

Niet te veel

Voorafgaand aan onze citytrip naar Londen, zocht ik informatie over de activiteiten die leuk zijn om met kinderen te doen. Eerder was ik met De Man in Londen en omarmden we de stad. Sjouwden we de hele dag door de stad, doken te pas en te onpas musea in, verdwaalden in verschillende wijken. Maar dat kan met kinderen niet. Met kinderen in een grote stad moet je een plan hebben. Dus die maakte ik. Ik kwam erachter dat je twee activiteiten op een dag kunt doen. Dus bijvoorbeeld ’s ochtends een rondvaart over de Thames en ’s middags een museum. De dag voller proppen is geen goed idee, kinderen krijgen gedurende de dag enorm veel indrukken.

tommie-in-londen

Big Ben

We maakten thuis een lijstje met wat we allemaal wilden doen. Mijn jongste en oudste waren enorm benieuwd naar de Big Ben. Ook al wisten ze dat er niet veel te doen was. Ze moesten die klok zien. Ik wilde hoe dan ook een dagdeel winkelen. Alleen. Nog in Nederland bestelden ik toegangskaarten voor the London Zoo. Dat is goedkoper en je hoeft niet in de rij te staan bij de kassa. Het lijstje stopte ik in mijn tas, we zouden wel zien. En dat deden we. Veel van wat op ons lijstje stond (zoals Kew Gardens, fietsen in Londen, Camden) hebben we niet gedaan, maar veel ook wel.

citytrip-londen-zoo

Londen met kids. Wat is leuk?

  1. The London Zoo. Wat een ontzettend leuke dierentuin is dat. Met veel live-evenementen; kruisspinnen die worden gevoerd, vlinders die naar je toe fladderen, aapjes waarmee je op de foto kunt. Superaardige vrijwilligers die bereid zijn je alles te vertellen over de dieren.
  2. The Science Museum. De Man is er met de jongste en oudste geweest. Ik was niet mee. Ik wilde shoppen in Harrods en wist dat ik mijn mannen daar geen plezier mee zou doen.
  3. Eten in de pub. Dat moet je gedaan hebben. Wij aten overheerlijke Engelse pies en fish and chips in een gezellige, kindvriendelijke pub en keken tegelijkertijd naar een voetbalwedstrijd.
  4. Rondvaart over de Thames. Heerlijk op het dek zitten (wij hadden mooi en droog weer tijdens ons verblijf) en luisteren naar de gids die van alles vertelt over wat te zien is vanaf de Thames. Wij hadden een wat kortere tocht, maar je kunt tot Greenwich varen.
  5. Diana, Princess Of Wales Memorial Playground; een gratis toegankelijke speeltuin in Kensington Gardens met een groot piratenschip waar kinderen naar hartelust kunnen spelen en ouders kunnen bijkletsen onder het genot van koffie.
  6. Natuurlijk: speelgoedwinkel Hamleys in de Regent Street. Daar waar de medewerkers demonstraties van speelgoed geven en kinderen ermee mogen spelen.
  7. Ook leuk: de M&M’s shop op Piccadilly Circus. Met echte dansende M&M’s.

Met de kinderen naar Londen voor een citytrip? Ik kan het iedereen aanraden!

Lees ook: 3 tips voor het hele gezin om zomers lekker te slapen

 

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Reageer ook