fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Stuk van jou van Sophie Jackson

Soms verschijnen er boeken, die je in een ruk uitleest. En als je dan de laatste bladzijde van het boek hebt gelezen en het boek zuchtend dichtslaat, zou je willen dat het nog niet was afgelopen. Het boek Stuk van jou, dat 10 november verschijnt, is er zo een.

Een van de hoofdrollen in dit boek, geschreven door Sophie Jackson, is Katherine Lane, een prachtige 25-jarige lerares met rood haar. Als negenjarig meisje is zij getuige van de moord op haar vader, senator Daniel Lane. Zij heeft haar vader beloofd iets terug te doen voor de maatschappij.

Ze rondt haar studie Engels af en gaat op zoek naar een baan. Op de vacatures die scholen open hebben staan, solliciteert ze niet. Dapper stapt ze de Arthur Kill-gevangenis op Staten Island binnen. Een gebouw dat eruit ziet alsof het rechtstreeks uit Prison Break komt. Daar, binnen de zware muren, gaat de elegante Kat gevangenen Engelse les geven. Ja, en natuurlijk treft ze daar een gedetineerde die haar interesse wekt. Die haar hart sneller laat slaan, die haar handen laat zweten. Het is de 25-jarige Wesley Carter. Gestopt met school toen hij 17 jaar was, terwijl hij bovengemiddelde cijfers scoorde. Hij blonk uit in sport en Engels en noemde Salinger, Steinbeck en Selby jr als favoriete schrijvers. Een gevaarlijke maar o zo woest aantrekkelijk en intelligente man dus. En dat ontgaat ook Kat niet.

Jackson_Stuk van jou-cover

Natuurlijk openen die twee de jacht op elkaar, dat is al vrij snel duidelijk. En nee, dat gaat niet vanzelf. Maar wat heeft schrijfster Sophie Jackson een paar verrassende wendingen in haar boek gestopt. Zo noemt Carter Kat al vrij snel in het begin van het boek Peaches. Als lezer heb je geen idee waarom, Kat zelf trouwens ook niet, maar later wordt duidelijk waar die bijnaam vandaan komt.

Krijgt de liefde tussen de lerares en gedetineerde een kans? Het blijft spannend tot het eind. En het verhaal naar het eind is heerlijk, stomend, woest en sexy. ‘Carter was een boze gozer, een feit dat hij jaren geleden al had geaccepteerd. Hij baalde er zelf van en vond de reden waarom hij zo was geworden ook niet fraai, maar ach, hoe kon hij nog iets voelen na alles wat hij had meegemaakt? Hij had zich erbij neergelegd.’Krijgt Carter een tweede kans? Krijgt hij überhaupt de kans zijn daden en gedrag uit te leggen? Staalblauwe ogen, hoekige jukbeenderen en veroordeeld. En toch vallen we zonder uitzondering voor hoofdpersoon Wesley Carter…

Stuk van jou is een heerlijk boek. Op de bank, pot thee, chocola en een dekentje binnen handbereik en lezen. Lezen tot de laatste bladzij. Want geloof mij, je legt het boek niet weg voordat je weet hoe het afloopt.

Stuk van jou is geschreven door Sophie Jackson. Uitgever Zomer & Keuning en is vanaf 10 november verkrijgbaar bij de boekhandel.

RESERVEER DIT BOEK ALVAST OP BOL.COM

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook