fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jo: ‘Ik zie er veel jonger uit dan ik ben en dat bezorgt me problemen’

zie er veel jonger uit

Waar anderen heel blij zijn als ze een paar jaar jonger worden geschat is Jo dat helemaal niet. Sterker nog, ze vindt het irritant, zeker omdat ze er best wel wat problemen door ondervindt.

Goedkoop kindertarief

Als kind al werd Jo jonger geschat. “Vonden mijn ouders helemaal niet erg want heel vaak kon ik bijvoorbeeld in pretparken, musea en theatervoorstellingen voor het goedkope kindertarief naar binnen als ze niet naar legitimatie vroegen. Toen ik jong was, vond ik het ook helemaal geen punt, kinderen zijn daar helemaal niet mee bezig.” Inmiddels is Jo 43 en nog steeds denken mensen dat ze veel jonger is. “Regelmatig schatten mensen mij op een jaar of twintig. Toen ik dertig was vond ik dat grappig en nog een soort van aannemelijk maar nu ik de veertig ben gepasseerd is het toch wel wat vreemd.”

Zijn jullie zusjes?

Jo heeft een dochter van twintig en regelmatig denken mensen dat de twee zusjes zijn. “Gelukkig vindt Samantha het erg vermakelijk als ze denken dat we zussen zijn en dat zij de oudste van ons twee is. Vaak laten we het ook maar zo en zeggen we niet hoe het echt zit. Dan liggen we echt in een deuk. Kan je je voorstellen dat als ik in de kroeg ben en twee wijntjes bestel ik mijn rijbewijs tevoorschijn moet halen? En dan die blik als ze naar mijn geboortedatum kijken. Zo van ‘huh?’ hoe kan dat nou? Zij kan toch niet 43 zijn? Nou wel dus.”

Die Spanjaarden zijn niet wijs

Wat echt onwijs vervelend is, dat Mariska, de zus van Jo, niet meer met haar op stap wil. “Vroeger waren we onafscheidelijk maar de laatste jaren zien we elkaar nauwelijks meer. De laatste keer dat we samen een weekje naar Spanje gingen is Maris woest geworden: die Spanjaarden dachten allemaal dat zij mijn moeder was, terwijl Maris maar drie jaar ouder is. Ik denk dan: ‘joh, laat gaan, die gasten zijn niet wijs, maar dat kan ze niet. Ze verweet me dat ik er alles aan doe om er zo jong uit te zien en dat ik gek ben op de aandacht die ik daardoor krijg.”

Aan botox begin ik niet

Niets is minder waar. Jo zorgt wel goed voor zichzelf maar niet overdreven. “Botox daar begin ik niet aan en sporten is niet mijn favoriete bezigheid en dat doe ik bijna nooit. Ik heb geluk met mijn huid en bouw; ik kom niet aan, blijf altijd op hetzelfde gewicht. Het enige dat ik doe, is mijn haar verven omdat ik al wel grijs word. Maris baalt er zo van en is misschien wel een beetje jaloers. Ik vind het zo erg.” Wie er ook van baalt dat Jo altijd maar jonger wordt geschat, is haar man. Het jonge uiterlijk van Jo is super aantrekkelijk voor jonge jongens die opzichtig met haar flirten. “Misschien denken ze dat Bas een oom of een vriend is ofzo, maar zelfs als hij er bij is, word ik gewoon versierd.”

Weer mijn legitimatie showen

Wat kan ze doen? Wat doe je tegen flirtende jonge jongens en mensen die denken dat haar drie jaar oudere zus haar moeder is? “Ik kan daar toch niets mee, ik vraag daar toch ook niet om? Uitdagen doe ik niet, ik ben gewoon mezelf en geniet helemaal niet van al die opmerkingen. Het is wat het is. En als ik voor de zoveelste keer mijn legitimatie tevoorschijn moet halen als ik een alcoholisch drankje bestel, is op den duur vervelend. Ik mis mijn zus en wil weer met haar op stap. We hadden het altijd zo gezellig samen en nu neemt ze me iets kwalijk waar ik echt niks aan kan doen.”

Ken jij mensen in je omgeving, of ben je zelf iemand, die altijd jonger worden geschat? Hoe gaan zij daarmee om? Lachen ze erom of ondervinden ze er net als Jo last van? Wat raad jij haar aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Afbeelding: Christopher Campbell via Unsplash

Jasmijn (20 jaar) is helderziend: “Ik zie soms dingen bij mensen die ik helemaal niet wil weten”

helderziend

Jasmijn was 5 jaar oud toen ze voor het eerst zelf merkte dat ze anders was dan andere kinderen. “Ik speelde thuis bij een vriendinnetje en vroeg aan haar of ze het vervelend vond dat haar ouders gingen scheiden. Mijn vriendinnetje zei dat ze niet wist waar ik het over had en dat haar ouders nog gewoon bij elkaar waren. Drie weken later kreeg ze van haar ouders te horen dat ze uit elkaar gingen. Het is heel gek, maar toen ik bij haar thuis was, voelde ik al dat dit speelde….. VERDER LEZEN

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Welke problemen zijn er dan precies? Ik lees geen enkel probleem in het artikel.

Reageer ook