fb
Damespraatjes Damespraatjes

Je grote broer of zus beschermt tegen het overgewicht

valtaf-broer-zus.jpgKinderen zonder een broer of zus hebben 25% meer kans op overgewicht dan kinderen met een broer of zus. Uit dit Britse onderzoek blijkt ook dat meisjes vaker te dik zijn dan jongens. Het is zelfs zo erg dat een kwart van de zeven jaar oude meisjes zonder broer of zus te dik is. Van de zeven jaar oude jongetjes is één op de zes te zwaar. Het gaat dus echt de verkeerde kant op met Groot-Brittannië.

Dit vroege overgewicht is het gevolg van het overbeschermde gedrag van de ouders. Ze overvoedden het kind waardoor de pondjes eraan vliegen. Ook krijgen deze kinderen te weinig beweging. De verantwoordelijkheid ligt voor de onderzoekers echt bij de ouders. Zij moet eerder ingrijpen en het vetlaagje niet afschrijven als babyvet. Als ouders niet het goede voorbeeld geven heeft dit ook effect op het kind. Kinderen van rokende of obese moeders hebben vaker een speklaagje dan kinderen van moeders op een gezond gewicht.

De onderzoekers constateerden ook aan dat kinderen die op 5-jarige leeftijd te dik zijn, dat 2 jaar later meestal ook zijn. Naarmate het kind ouder wordt is het steeds moeilijker om de kilo’s te verliezen. Ingrijpen op jonge leeftijd is dus essentieel.

Met dank aan: www.valtaf.nl
Bron: Gezondheid.blog.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook