fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jaloezieën als zonwering

Een jaloezie is een horizontale lamel of strook. Het wordt veel als zonwering gebruikt, maar ook om voor beschutting te zorgen zodat mensen van buitenaf niet direct je woonkamer inkijken. Want een beetje privacy is wel zo wenselijk. Bovendien zorgt het ook nog eens ervoor dat de inrichting helemaal compleet is. Kale ramen en kozijnen zien er niet echt uitnodigend uit. Doordat deze zonwering in verschillende kleuren verkrijgbaar is kan deze in ieder interieur worden toegepast. Vooral de warme en natuurlijke kleuren zijn de trend. Denk hierbij aan grijs, zwart, bruin en beige. Voor wie de uitdaging aan wil gaan zijn er kleuren als rood, blauw of geel. Dit staat vooral erg mooi bij een strak of modern interieur. Blauw heeft bovendien een positief effect op je geestelijk welzijn, terwijl rood warmte met zich meebrengt.

Natuurlijk licht in huis
We worden vrolijk van zonlicht en krijgen energie van daglicht. Kunstmatig licht kan dit niet vervangen. Met jaloezieën bepaal je zelf hoeveel zonlicht en daglicht er binnen komt. Doordat de lamellen horizontaal lopen bewegen ze als het ware mee met het licht. Ze kunnen van stand veranderd worden, maar ook kunnen ze gedeeltelijk of helemaal omhoog gehaald worden. Zo bepaal je telkens zelf hoeveel licht en inkijk je in je woning hebt.

Veilig voor kinderen
Binnenzonwering met een koord moet voorzien zijn van een koordkikker. Dit is een extra veiligheid voor kinderen tot een jaar of 4, zodat deze niet in de loshangende koorden verstrikt raken. Bij een bedieningsketting is een veiligheidshaak een vereiste. Zo is zonwering niet alleen decoratief en functioneel, maar ook nog eens veilig. De keus in deze raambekleding is groot, zowel in kleur, dikte als materiaal. Wie voor natuurlijke zonwering gaat kiest voor hout of aluminium. Kunststof heeft als voordeel dat het licht in gewicht is en eenvoudig schoon te maken. Waar kies jij voor?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook