fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jaloerse Summer (25) schiet 72-jarige Grietje neer om affaire met vriend: “Vat der vernederingen was vol”

De 25-jarige Summer A. uit België hangt een gevangenisstraf van 25 jaar boven het hoofd voor het neerschieten van de 72-jarige Grietje uit Nederland. Grietje was er met de vriend van Summer vandoor gegaan en dat maakte Summer zo kwaad dat ze twee keer op de Nederlandse heeft geschoten. “Het vat der vernederingen was vol”, zei Summer tegen de rechtbank.

Affaire

De affaire tussen Grietje en de echtgenoot van Summer, Imraan Ayub (31 jaar), was al lang gaande. De twee ontmoetten elkaar toen Imraan pas 18 was en als tuinman in de villa van Grietje werkte. Grietje was destijds nog getrouwd met een Italiaanse zakenman, die veel weg was. In die periode ontstond er een seksuele relatie, waarbij Grietje Imraan verwende met grote cadeaus. De affaire is sindsdien nooit gestopt, ook niet toen Imraan in 2017 meet Summer trouwde.

Lees ook: Hoe herken je een vitamine D tekort?

Huishouden

Imraan vertelde Summer dat de relatie met Grietje voorbij was en hij en Summer gingen regelmatig bij de vrouw langs om haar te helpen met het huishouden en in de tuin. Ook op 10 februari ging het echtpaar bij Grietje langs, waarbij Summer twee BH’s als Valentijnscadeautje voor Grietje had meegenomen. Rond 14:30 stapte het stel in de auto, maar daar realiseerden ze zich dat nog wat vergeten waren.

Vernederingen

Toen Imraan en Summer weer binnen bij Grietje waren, ontstond er een discussie. “En daarna keerden ze zich tegen mij, lachten me uit, noemden me te dik, dat ik hun relatie maar moest aanvaarden. Ik kon niet verdragen dat ze zo tegen mij deden, na alles wat ik voor hen deed en de vernederingen. Ik had me er al bij neergelegd dat Grietje in het leven van Ayub zou blijven en had zelfs medelijden met haar”, verklaart Summer.

Gemakkelijke prooi

Summers advocaat Filip De Reuse verdedigt haar: “In een opwelling nam ze het wapen, dat ze even daarvoor in de wagen had zien liggen, uit haar jaszak. Ze vuurde twee keer. Niet gepland. Maar het vat der vernederingen was vol. Ze was na een ongelukkige jeugd en een heel gewelddadige relatie gewoon op zoek naar geborgenheid en liefde. Maar Ayub gebruikte haar alleen maar, bedroog haar ontelbare keren en zag haar alleen maar als een trofee. Met zijn mooie praatjes en charmes was Summer een gemakkelijke prooi. Een miskraam was voor hem zelfs niet genoeg om wat empathie te tonen.”

Lees ook: Plastisch chirurg onthult hoe je er zonder operaties 10 jaar jonger uit kunt zien

Spijt

Grietje kreeg een kogel in het hoofd en in de borst, maar overleefde de schietpartij wel. Summer heeft erg veel spijt van haar daad en “wilde dat ze de tijd kon terugdraaien.” Ze had naar eigen zeggen nog nooit een wapen gezien of gebruikt en wist niet eens hoe ze het moest gebruiken. Na haar vrijlating wil ze haar leven weer oppakken. “Ik hoop dat ik me na mijn vrijlating kan laten begeleiden, mijn studie als verpleegster kan afmaken en voor mijn dochtertje van 5 kan zorgen. Zij zit bij een pleeggezin, maar vindt het niet prettig dat ik in de gevangenis zit. Mijn hart breekt telkens als ik haar hoor”.

De uitspraak vindt plaats op 10 november.

Bron: AD

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook