fb
Damespraatjes Damespraatjes

Plastisch chirurg onthult hoe je er zonder operaties 10 jaar jonger uit kunt zien

Er jonger uitzien: zelfs op mijn 30ste ben ik er al mee bezig. Hoe je eruit ziet is grotendeels genetisch bepaald, maar dat betekent niet dat je er niet zelf een enorme invloed op kunt hebben. Met de juiste voeding, verzorging en voldoende beweging en slaap, heb je grote invloed op het uiterlijk en de conditie van het lichaam en gezicht. Plastisch chirurg dokter Anthony Youn legt in een YouTube video uit wat je kunt doen om er zonder operaties tot wel 10 jaar jonger uit te zien. 

Tip 1: Verhelderende crème

“Het kan zijn dat je donkere (ouderdoms)vlekken in het gezicht hebt.  De enige manier om van deze vlekken af te komen is door het gebruik van een verhelderende crème (brightening cream) of het gebruik van lasers. Ik raad het gebruik van een goede verhelderende crème aan. Na zes tot acht weken gebruik van zo’n crème zal je zien dat de ouderdomsvlekken verdwijnen en dat de huid er jonger uitziet.”

Tip 2: Intermittent fasting

“Bij intermittent fasting beperk je de tijd dat je mag eten tot acht (en soms minder) uur per dag. Veel mensen doen het door alleen tussen 12:00 en 20:00 uur te eten en de rest van de dag te vasten. Intermittent fatsting laat je er jonger uitzien door het proces van autofagie. Autofagie is een proces dat in de cellen plaatsvindt, waarbij het lichaam de cellen schoonmaakt. Nadat je lichaam door dit proces van autofagie is gegaan, dan begint het lichaam met het ontwikkelen van stamcellen. Deze zorgen ervoor dat je er jonger uitziet.”

Tip 3: Micro needling

“Een micro needling behandeling moet altijd door een professional worden uitgevoerd. Bij deze behandeling worden er met een speciaal apparaat hele kleine gaatjes in de huid geprikt. Door het prikken van deze gaatjes in de huid, wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid zichzelf verjongt. De huid wordt strakker, fijne lijnen worden minder en de huid ziet er als geheel beter uit.”

Tip 4: Retinol

“Retionol is mijn favoriete anti-aging huidverzorgingsingrediënt. Retionol is een vorm van vitamine A, die je bijna overal kunt kopen. Gebruik elke avond een retionolcrème en je zal na twee a drie maanden zien dat de huid aanzienlijk is verbeterd.”

Tip 5: Botox

“Je hebt misschien wel eens aan botox gedacht, maar je bent mogelijk bang dat je er raar uit gaat zien. Wanneer je alleen start alleen met de fronsrimpel en de kraaienpootjes, is de kans groot dat je een heel mooi resultaat zult zien. Een plek die je beter kunt vermijden, is het voorhoofd. Het voorhoofd is een plek die bij verkeerde injectie een raar effect tot gevolg kan hebben. Ook kan een beetje botox in de mondhoeken je helpen er net iets beter uit te zien.”

Bekijk de video

Wil je de volledige uitleg van dokter Youn zien? Bekijk dan zijn (engelstalige) video.

Praat mee

Heb jij iets aan deze tips? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook