fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is het slecht om je plas op te houden?

Als het warm is drink ik liters koud water. Wanneer het koud is drink ik liters thee. Heel lekker en fijn, maar er kleeft ook een nadeel aan: ik moet constant plassen. Minstens één keer per uur race ik naar de wc om mijn blaas te legen, als ik dat niet doe plas ik in mijn broek. Niet helemaal de bedoeling op kantoor natuurlijk, haha! 

Is het slecht om je plas op te houden? 

Laatst vertelde iemand mij dat ik best kan proberen om mijn plas op te houden. Dat zou ik natuurlijk kunnen doen, maar is dat eigenlijk wel gezond? Om dat te beantwoorden moeten we meer te weten komen over de werking van de blaas. Hieronder tref je een video waarin heel duidelijk wordt uitgelegd hoe de blaas werkt en krijg je antwoord op de vraag: is het slecht om je plas op te houden?

Houd het dus niet op!

Kortom: zo nu en dan je plas ophouden kan helemaal geen kwaad. Maar dit te vaak doen kan op termijn wel zorgen voor een verzwakking van de spieren rondom je blaas. Dit kan leiden tot pijn aan de blaas, extreme behofte om te plassen of zelfs incontinentie. Probeer dus zo min mogelijk je plas op te houden.

Nou, goed nieuws voor mij dus: ik hoef het niet op te houden, maar heb eindelijk de onderbouwing om erop te staan dat ik toch even ga plassen. Moet jij ook vaak nodig plassen en houd je het dan toch op? Zou je dat na het zien van de bovenstaande video nog steeds doen? Heb jij handige manieren om ervoor te zorgen dat je nooit in een situatie komt waarin je moet plassen, maar wanneer dat eigenlijk niet kan? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel!

libresse-heeft-nieuwe-inlegkruisjes-die-je-intieme-zone-beschermen-tegen-vervelende-irritatie-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook