fb
Damespraatjes Damespraatjes

Intiem wandelen met een babydraagzak

Op het moment dat je voor het eerst in de ogen van je baby keek, ontstond er een diepe en liefdevolle band die je hele leven onverbreekbaar zal zijn. Zeker in het eerste levensjaar is het heel normaal om je kleintje altijd bij je te hebben en zelfs continu tegen je aan te willen voelen. Wist je dat een baby dat eigenlijk ook graag wil?

Lichamelijk contact met de ouder zorgt ervoor dat je kind rustig wordt en zich veilig en geborgen voelt. Daarbij kan het ook profiteren van je lichaamswarmte, zeker als de omgevingstemperatuur aan de lage kant is. In veel culturen is het heel normaal en gebruikelijk om een klein kind in een draagzak tegen je aan te houden. Met een babydraagzak, een moderne variant op een eeuwenoud concept, geef je jouw baby exact wat het nodig heeft en wordt jullie onderlinge band nog meer versterkt.

Een babydraagzak of een babydraagdoek?

Naast een babydraagzak kun je ook kiezen voor een babydraagdoek. Een babydraagdoek is handig en praktisch als je baby jonger is dan zes maanden. Kies voor een babydraagzak als je kind een half jaar of ouder is. Je kunt hem dan het beste voor je buik hangen en je kind zo positioneren dat het de omgeving kan zien. Jij hebt je beide handen vrij en je kind went zo snel aan alles om zich heen, terwijl het de veilige warmte van je lichaam voelt. Is je kind een jaar oud of weegt het 12 kilo of meer, dan is het verstandiger om je babydraagzak op je rug te dragen. Dit kost aanmerkelijk minder inspanning en je kind profiteert nog steeds van een goed uitzicht en het directe contact met jou.

Waar moet je op letten?

Een goede babydraagzak geeft de perfecte steun voor het hoofdje, de rug en heupjes van je baby. De zachte, stevige schouder- en heupriemen verdelen het gewicht weer over jouw schouders, heupen en rug. Bedenk wel van tevoren of je een eenvoudige babydraagzak wilt voor kleine wandelingen of je dat op zoek bent naar een wat luxere uitvoering, waar je mee op vakantie kunt of voor een lange dag op stap.

Er zijn comfortabele babydraagzakken met een fijne slaapkap tegen de zon, brede schouderbanden die gewatteerd zijn voor veel draagcomfort. Eenvoudige verstelbaarheid, luchtige, soepele en makkelijk wasbare materialen en veel opbergruimte zijn belangrijk bij de keuze van je babydraagzak. De draagzakken zijn daarnaast verkrijgbaar in veel verschillende tinten. Van pastelkleuren tot stoere prints.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook