fb
Damespraatjes Damespraatjes

Interieur inspiratie: Betonlook

2015 is het jaar van het betonlook interieur. De robuuste en onbewerkte uitstraling van beton past helemaal in de interieurs van nu. Wil jij je inrichting wat extra pit geven? Lees snel verder en laat je inspireren door het betonlook interieur.

unnamed-3

Betonlook vloeren en wanden

De betonlook kun je doorvoeren in werkelijk ieder onderdeel van je interieur. Een betonlook aanrecht, wastafel of ga een stap verder en kies ervoor om je vloeren en wanden te voorzien van een betonnen uitstraling. Hoe je een betonlook op je vloer en muren creëert? De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Maak bijvoorbeeld gebruik van stucwerk. Grote kans dat je bij stucwerk direct denkt aan de basic witte wanden met structuur, zoals het bekende sierpleister. Met stucwerk kun je echter alle kanten op, zelfs de betonlook is mogelijk. Een veel toegepaste optie hiervoor is Beton Ciré. Beton Ciré heeft de uitstraling van beton en biedt daarnaast nog veel meer voordelen. Zo is Beton Ciré schimmelwerend, makkelijk schoon te maken én watervast, waardoor het ook goed gebruikt kan worden in badkamers en keukens. Beton Ciré doet het overigens niet alleen goed op muren en vloeren, ook als aanrechtblad is het materiaal perfect. Laat Beton Ciré aanbrengen door een stukadoor voor het beste resultaat. Naast Beton Ciré zijn er ook andere soorten stucwerk waarmee je de uitstraling van beton perfect kunt nabootsen op je wanden:

  • Tadelakt
  • Pandamo
  • Kalkpleister en leemstuc
  • Microcement en microbeton

unnamed-5

 

Het voordeel van stucwerk is dat je een glad en naadloos oppervlak creëert. Er zijn geen voegen waar bacteriën en schimmels zich aan kunnen hechten. Met stucwerk heb je dus een hygiënisch en gebruiksvriendelijk materiaal op je vloer en muren.

Geen zin om een stucadoorsbedrijf in te schakelen? Een betonlook creëer je ook met:

  • een betonnen gietvloer
  • betonlook behang
  • betonlook tegels

unnamed-6

Woonaccessoires

Ben je fan van de betonlook, maar vind je een betonnen muur of vloer toch iets te veel van het goede? Met betonnen accessoires geef je op een subtiele manier een stoer tintje aan je interieur. Van grove betonnen hanglampen en vazen tot aan een betonnen kruk of bankje, bijna iedere accessoire is tegenwoordig met een betonlook te verkrijgen. Ben je een crea bea en vind je het leuk om je eigen persoonlijke accessoires in elkaar te knutselen? Beton is hiervoor het perfecte materiaal. Het enige wat je nodig hebt is een zak cement, water en een mal. Binnen no time heb jij zelfgemaakte betonnen magneetjes voor op de koelkast, plantenbakken, decoratieve letters of onderzetters. Pak de verfkwast uit de kast om de accessoires op te vrolijken of behoudt de ruwe uitstraling en laat ze lekker onbewerkt. Unieker dan deze zelfgemaakte accessoires ga je het niet vinden.

unnamed-2

Hoe te combineren?

Je merkt het: de betonlook is op oneindig veel manieren toe te passen in je interieur. In tegenstelling tot wat je misschien denkt hoef je voor een betonlook in huis niet per se over een stoere industriële interieurstijl te beschikken. Door beton juist te verwerken in een romantisch en landelijk interieur maak je het interessant en net wat stoerder. Een strak en modern interieur kun je juist wat zachter maken door met een betonlook te werken.

beautiful modern house in cement, interior, living room

Ben je bang voor een kille en ongezellige uitstraling in huis als je met deze betontrend meegaat? Dat hoeft niet. Als je beton op de juiste manier combineert zorgt het juist voor enorm veel sfeer en warmte. Beton, wit en hout is een klassieke combinatie. Het beton maakt je interieur lekker stoer, terwijl het hout zorgt voor de nodige warmte in huis. Een groot wollen vloerkleed en gebreide plaids en kussens op de bank maken je inrichting sfeervol én comfortabel. Maak je huis levendig door stoere planten toe te voegen, zoals cactussen of vetplantjes. Houd je van kleur? Een felle accentkleur is prachtig in combinatie met beton, maar ook metallic kleuren, zoals koper, doen het goed en zorgen voor een klassieke touch.

unnamed-7

Je ziet het: beton hoeft niet koud en kil te zijn. Met de juiste toepassing zorg je juist voor veel sfeer in je interieur. Beton is een prachtig en veelzijdig materiaal, of je nu kiest voor een volledige badkamer met betonlook of liever gaat voor een beperkt aantal betonnen accessoires als blikvanger.

unnamed-8

Reageer ook