fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo geef je jouw huis snel een industriële uitstraling

Sinds afgelopen weekend ben ik helemaal verslaafd aan het programma ‘Kopen Zonder Kijken’. Iedereen die het kent zal wel denken: het is al jaren op TV en jij kijkt er nu pas naar?! En ik kan niet anders dan het helemaal met ze eens zijn. Haha! Ik ben er laat bij; maar liever laat, dan nooit zeg ik altijd maar. Wat ik zo leuk vind om te zien is hoe er met vaak een beperkt budget een bouwval omgetoverd kan worden tot een heerlijke woonplek. Tot nu toe zijn alle huizen die ik zelf kocht altijd tot in de puntjes afgewerkt geweest, maar stiekem verlang ik zelf inmiddels ook naar een klushuis. En dan natuurlijk het liefst met de hulp van makelaar Alex, bouwdeskundige Bob en stylist Roos. Me opgeven voor het programma zou ik nooit durven. Maar samenwerken met zo’n team om het perfecte huis te creëren? Dat lijkt mij onwijs gaaf! Verhuizen staat op korte termijn niet in de planning, maar een kleine re-styling kan altijd. Een industriële look lijkt mij wel wat. Jou ook? Van steigerbuis meubels tot een robuuste tafel: zo geef je jouw huis snel een industriële uitstraling!

Industriële uitstraling

Het industriële interieur is al jaren helemaal hip! Aanvankelijk zagen we het vooral in hippe Amsterdamse koffietentjes en rauwe Berlijnse nachtclubs, maar tegenwoordig is de industriële look doorgesijpeld naar woonhuizen. Ons vorige huis (in Amsterdam), had zeker industriële elementen. We hadden een donkergrijze gietvloer, een eettafel van robuust hout en staal en een bank van bruin leer. Een gaaf stijltje waar wij bij onze verhuizing naar Bussum afscheid van hebben genomen. Onze stijl nu? Vrij klassiek, veel natuurlijke tinten en een meer gepolijste look. Stiekem mis ik de industriële elementen best wel. Gelukkig kun je ze makkelijk in ieder huis opnemen.

Industriële elementen

Kleine veranderingen kunnen een groots effect hebben! Je hoeft echt niet je nette visgraatvloer uit de grond te trekken om je huis een industrieel gevoel te geven. Ook een tafel van steigerhout en andere steigerbuis meubels geven je huis een instant industriële look and feel. En wat dacht je van een steigerbuis kapstok in de hal of in de slaapkamer? Wacht nog even met het vervangen van je vloer en het zandstralen van je muren dus. Helemaal niet nodig!

Zelf doen

Wat ik ook altijd helemaal bij een industrieel interieur vind passen, zijn donkerkleurige elementen. Een donkere muur, donkerblauwe bank en zwarte kozijnen maken het helemaal af. Het zijn allemaal dingen die je (met een beetje handigheid) zelf kunt doen. Het hoeft dus geen tienduizenden euro’s te kosten om je huis een ander gevoel te geven. Dat is iets wat ik van Kopen Zonder Kijken inmiddels wel heb geleerd! Iets anders wat ik van het populaire programma heb geleerd, is dat het soms moeilijk is om de potentie van het huis te zien. Durf jij een ‘Kijken Zonder Kopen’ in het klein aan? Lees dan verder!

Stylen Zonder Kijken

Hoe gaaf is het om (eventueel samen met je partner) een moodboard te maken en dit samen met een budget aan een interieur-stylist te geven. Stylen Zonder Kijken zeg maar. Ga zelf een weekje op vakantie en kom terug in een totaal ander huis. In de huidige huizenmarkt is iets nieuws kopen vaak lastig. Op deze manier heb je voor een beperkt budget een totaal nieuw huis mét industriële uitstraling. Helemaal gaaf!

Bovenste afbeelding: Aaron Huber via Unsplash

Reageer ook