fb

Mara krijgt nog een kindje! Moeten wij nu verhuizen?

Misschien heb je het al wel gelezen; wij zijn in verwachting van ons tweede kindje. Het wordt weer een meisje en uit de NIPT die we lieten doen, bleek dat alles er voor nu helemaal goed uitziet. Tijd om volop van de zwangerschap te genieten dus! En dat doen we met volle teugen. Zo heb ik al twee echo’s achter de rug én volg ik elke week twee Mom in Balance lessen. Heerlijk sporten met een groepje ‘lotgenoten’. 

Moet jij verhuizen?

Tijdens de preggy-sportlessen spreek je heel wat mommy’s to be. Eén van de vragen die we elkaar steevast stellen, is: ‘moet je verhuizen als de baby komt?’. Hier in Amsterdam betaal je veel geld voor een klein huis met één slaapkamer en veel jonge ouders ontvluchten dan ook de stad zodra ze een kind krijgen. Komt er nog een tweede bij? Dan zijn de meeste gezinnen al helemaal weg!

Een huis met een grote tuin 

Ik heb de verhuisvraag dan ook al echt vaak gekregen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat wij er nog niet helemaal uit zijn. Voor Amsterdamse begrippen hebben wij een ruim huis, mét tuin en drie slaapkamers. Verhuizen móét dus niet, maar het is wel iets waar we ons op aan het oriënteren zijn. Zo lijkt het me heerlijk om een huis met een grote tuin te hebben, op een plek waar je meer dan één auto mag en kan parkeren en waar de kids voldoende speelruimte hebben.

Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing?

Hoewel de droom prachtig is (en ook zeker op een dag werkelijkheid gaat worden), realiseer ik mij ook dat er veel komt kijken bij een verhuizing. Zo heb je natuurlijk de verkoop van je eigen huis en de aankoop van het nieuwe huis, maar ook het regelen van verhuizers (of behulpzame vrienden en familieleden), het omzetten van al je contracten, het doorgeven van je nieuwe adres aan relaties en instanties en natuurlijk het maken van de nodige aanpassingen aan het nieuwe huis. Niet niks dus! Het is daarom altijd goed om je flink in te lezen voordat je de daadwerkelijke beslissing neemt om te gaan verhuizen. Het is de moeite en het geld natuurlijk helemaal waard, maar het is fijn om te weten waar je rekening mee moet houden.

Ga jij ook verhuizen?

Kortom: een verhuizing staat de komende maanden nog niet in de planning. Wel willen we voordat Sophia vier jaar oud is en naar de basisschool gaat, op de plek wonen waar we dan langer willen blijven. Zo hoeven de kleintjes nooit van basisschool te wisselen.

Heb jij een verhuizing in de planning staan? Zo ja, wat zijn dingen die jij nog moet regelen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Reageer ook