fb
Damespraatjes Damespraatjes

In welke situaties komt een rechtsbijstandverzekering goed van pas?

Lig jij soms ook in je bed met de vraag: wanneer gaat het helemaal mis? Het gebeurt mij niet vaak dat ik slecht slaap, maar als ik dan een keer moeilijk in slaap kom, gaat het ook meteen helemaal los in mijn hoofd. De meest extreme scenario’s en heftige gebeurtenissen passeren de revue. Wat als ik betrokken raak bij een ongeluk? Wat als er een serieus probleem is met ons huis? En hoe lossen we het op als het verdelen van een erfenis misgaat? De volgende dag zijn deze zorgen als sneeuw voor de zon verdwenen en doe ik er niks meer mee. Toch overweeg ik steeds vaker een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Dat zorgt waarschijnlijk voor een stuk minder slapeloze nachten! In welke situaties komt een rechtsbijstandverzekering goed van pas? 

Arbeidsgeschillen

Wanneer je wordt ontslagen, een conflict hebt met je werkgever of een ander arbeidsgeschil hebt, kan het prettig zijn om terug te kunnen vallen op je rechtsbijstandverzekering.

Woninggeschillen

Een fijne en gezonde leefomgeving is voor iedereen belangrijk. Maar wat als jij en je huurbaas een conflict hebben? Of dat het door jullie gekochte huis verborgen gebreken blijkt te hebben? Via je rechtsbijstandverzekering, bijvoorbeeld via www.arag.nl,  kun je goede ondersteuning krijgen.

Consumentenzaken

We hebben allemaal weleens meegemaakt dat je een product kapot bezorgd kreeg of dat je erg ontevreden was over een geleverde dienst. Gelukkig kom je in de meeste gevallen gewoon tot een oplossing. Maar wat als jij en je leverancier of dienstverlener er niet uitkomen samen? Vraag je rechtsbijstandverzekering om hulp.

Fiscale geschillen

Bij een geschil met de Belastingdienst kun jij je als burger flink in je hemd voelen staan. Zeker als je weinig kennis van fiscale zaken hebt, is het verstandig iemand met je mee te laten kijken.

Familiezaken

Een echtscheiding, probleem rondom een erfenis of geschillen rondom de alimentatie of omgangsregelingen: het is nooit leuk om met je familie of (ex)-partner in een conflict terecht te komen. Als jullie er samen echt niet uitkomen, kun je een beroep doen op je rechtsbijstandverzekering.

Verkeersconflicten

Het aanvechten van een onterechte boete of het verhalen van schade na een ongeluk: soms kan je hier wel wat hulp bij gebruiken.

Andere situaties

Niet elke rechtsbijstandverzekering heeft dezelfde polisvoorwaarden. Het is dan ook verstandig om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Kijk ook kritisch naar je eigen situatie. Zeker als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt en/of in een bedrijfsauto rijdt, is het slim om te onderzoeken wat wel en niet gedekt wordt binnen een particuliere rechtsbijstandverzekering. Neem ook in je overweging mee of je eventuele gezinsleden wilt meeverzekeren. Bepaal ook welk eigen risico past bij jouw situatie.

Praat je met ons mee?

Heb jij momenteel een rechtsbijstandverzekering? Waarom heb je deze wel of juist niet? En kijk je hier anders naar, na het lezen van dit artikel. We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Foto door Liza Summer via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

 

Reageer ook