fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo heb je altijd zin om lekker in beweging te komen!

Je hebt je voorgenomen om wat vaker van die bank af te komen en te bewegen. De eerste tijd houd je je aan je voornemen, maar voor je het weet komt de klad erin. Hoe kom je in beweging en blijf je dat lekker doen?

Gewoon een tafeltennistafel kopen

Dertig minuten per dag intensief bewegen houdt lijf en leden gezond en sterk en zorgt voor een goed humeur. Dat betekent niet dat je gelijk als een malle aan de slag moet gaan. Easy does it. Je kunt namelijk gedurende dag al heel wat doen. Want zaak is dat je er plezier in blijft houden. Jong geleerd, is oud gedaan. Laat je kinderen zien dat bewegen leuk is en helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Als je de ruimte hebt, kun je bijvoorbeeld een tafeltennistafel kopen. Zo kun je een familiecompetitie houden. Maak een schema en speel elke dag een potje tafeltennis. Wedden dat je na een tijdje een topconditie hebt en je oog-hand-coördinatie nog nooit zo goed is geweest?

Wandelingetje na het eten

Eerlijk is eerlijk: ik vond het altijd een beetje truttig, een wandelingetje maken. Met hond vond ik het acceptabel, dat beestje moet immers naar buiten, maar zo maar een beetje wandelen vond ik niks. Vond ja. Want inmiddels heb ik een paar wandelschoenen gekocht en trek ik er regelmatig op uit. Bijna dagelijks na het eten ga ik even naar buiten een frisse neus halen. Gewoon even een half uurtje in beweging. Ik houd mijn rondjes bij op een sportapp, maak onderweg foto’s en heb er veel plezier in. Zelfs zonder hond.

Salto’s op de trampoline

Heb je een tuin waarin een trampoline past? Schaf er een eentje aan, succes verzekerd!  De beste trampolines zijn trampolines die stevig en betrouwbaar zijn. Want het is natuurlijk ook leuk als je er zelf op kunt springen. Trampolinespringen is echt super goed voor je conditie en je krijgt er sterke spieren van. Van springen word je ook blij, of je nou wilt of niet. Het geeft een gevoel van vrijheid en als je er aan gewend bent, kun je steeds verder gaan. En voor je het weet maak jij strakke salto’s op de trampoline.

Armen trainen tijdens het koken

Bewegen kun je ook terwijl je ergens op wacht. Zo pak ik mijn 1 kilo gewichtjes als ik thee zet. Terwijl de waterkoker aan staat, doe ik oefeningen voor mijn biceps. Setjes van tien en inmiddels kan ik er steeds meer. Een makkelijke en leuke manier om te bewegen. Je ziet: bewegen brengt je veel. Het zorgt voor een goede conditie, je wordt er vrolijk van, je lijf wordt er strakker van. Het geeft een kick als je het bewegen goed volhoudt en voor je het weet, wil je niet anders meer en weet je niet beter.

Hoe het steeds beter gaat

Eigenlijk is het allerbelangrijkste dat je iets zoekt waar je blij van wordt. Fietsen, zwemmen, hardlopen, tafeltennissen of op een trampoline springen; het maakt niet uit wat je doet, als je het maar doet. Om het vol te houden en er plezier in te houden, kun je je vorderingen bijhouden. Er zijn verschillende apps (Strava en Komoot bijvoorbeeld) waarin je alles kunt bijhouden. Dat werkt super motiverend. Het is altijd leuk om te zien dat je steeds beter en sneller wordt.

Hoe kom jij in beweging?

We zijn heel benieuwd wat jij doet om in beweging te komen. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook