fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sofie: ‘Ik voel mijn huwelijk door mijn vingers glippen en mijn man kijkt de andere kant op’

Sofie en haar man zijn al jaren samen en hun huwelijk is sleets. Ze drijven steeds verder uit elkaar en Sofie is ongelukkig. Aan de relatietherapie dus! “Tot mijn grote verrassing gaat Roel zonder mokken mee, maar om nou te zeggen dat onze relatie er van opknapt, nou nee.”

Ja tegen de therapeut zeggen, nee doen. Sofie wordt er wanhopig van. “Ik ken Roel eigenlijk mijn hele leven al en was vroeger onwijs verliefd op hem. Hij zag en ziet er ook gewoon goed uit. Lange vent, goeie kop met haar nog en gevat ook. Zo komt Roel op anderen over, maar naar mij toe is hij de laatste jaren ongeïnteresseerd. Het boeit hem niet zo wat ik doe of laat en hij vraagt nooit hoe mijn dag was. Dat betekent dat ik ook steeds meer mijn eigen gang ga, maar ik mis onze dingetjes samen. Vroeger gingen we vaak met zijn tweeën een weekend weg, nu gaat hij met zijn vrienden moutainbiken in de Ardennen. Waar ben ik in dit verhaal gebleven?”

Ik wil geen onderhoudsbeurt

Hadden ze vroeger nog spannende seks, inmiddels is die ingeruild voor de zogenaamde onderhoudsbeurtjes. “Dat houdt in dat Roel, als hij thuis is, op zondagochtend achter me komt liggen, een beetje friemelt en dan hebben we seks. Duurt niet langer dan een kwartiertje. Ik baal daarvan zo. Ik verlang naar onze intimiteit van vroeger. Ik wil geen onderhoudsbeurt, ik wil dat het weer leuk en spannend is tussen de lakens.” Sofie heeft gepraat met Roel en hem gezegd dat ze het gevoel heeft dat ze uit elkaar groeien. En dat ze behoefte heeft aan goede seks. “Hij was stomverbaasd. Begreep niet waarover ik had. Wat zeurde ik nou? Ik had tenminste nog elke week seks. Ja, maar op zo’n manier hoeft het voor mij niet.”

Lees ook: Ans: ‘Het lijkt erop dat mijn man impotent door wielrennen is geworden, maar hij wil er niets van weten’

Ik ben niet zo’n poezelig type

Sofie begon aan alles te twijfelen. Wilde ze nog wel doorgaan met Roel? Kon ze niet beter scheiden en alleen zijn? “Ik heb nachten wakker gelegen terwijl Roel snoeihard naast me lag te snurken. Geen idee hebbend waarmee ik worstel. Ik besloot ons huwelijk een kans te geven maar dan wilde ik naar een relatietherapeut. Samen zouden we daar gewoon niet uitkomen.” Zonder Roel er nog bij te betrekken gaat Sofie op zoek naar een relatietherapeut en vindt er een die haar aanspreekt. “De therapeut die ik vond is een man en dat leek me een goed idee. Ik ben zelf niet zo poezelig en dacht een man werkt misschien beter voor Roel.” Ze maakt een afspraak en als die staat informeert ze Roel.

Wat een heerlijke relatietherapeut

“Ik dacht: ik ben benieuwd wat Roel gaat zeggen. Maar tot mijn grote verrassing was hij welwillend. Hij was ervan doordrongen dat ik niet meer gelukkig was en als een therapeut zou kunnen helpen, vond hij het best.” Bloednerveus is ze voor de eerste sessie, maar het valt haar mee. “Maarten is een ontzettend leuke man die op een humorvolle manier in de open zenuwen boort. Bovendien is het een aantrekkelijke man en ik moet eerlijk bekennen dat ik wilde fantasieën over hem en mij heb. Het lijkt me heerlijk een man te hebben die zo fijn kan praten en niets uit de weg gaat. Roel zegt Maarten ook oké te vinden en tijdens de gesprekken laat hij zichzelf van zijn beste kant zien en belooft hij beter zijn best te doen. In de praktijk komt daar geen donder van terecht.”

Lees ook:  Deze 5 gave items uit de Vero Moda sale shop je nu met hoge korting!

We betalen ons blauw

Als Sofie hem aan de afspraken herinnert die gemaakt zijn bij Maarten de relatietherapeut, wordt hij narrig en maakt hij flauwe grappen.  “Roel heeft echt wel in de gaten dat ik Maarten aantrekkelijk vind. Maar dan nog.  We betalen een flink uurtarief aan de relatietherapeut en dat vind ik niet erg, maar als Roel er niets mee doet dan is het zonde. Dus ik vroeg een gesprek alleen aan.” Dat vond Maarten goed op voorwaarde dat Roel ook alleen zou komen. “En dat wil ‘ie dus niet. Hij ziet het nut er niet van in en is de gesprekken eigenlijk nu al zat. Tegen Maarten durft hij dat niet te zeggen en als we bij hem zijn hangt hij de gebraden haan uit en ik zit maar driftig mijn huwelijk te redden. Ik voel het zo door mijn vingers glippen en Roel kijkt de andere kant op.”

Alleen of samen? Wat is erger?

Sofie twijfelt. Blijft ze bij Roel? Of vertrekt ze? “Ik praat er veel met vriendinnen over en zij zijn unaniem: dumpen die Roel. Volgens hen heeft hij kansen genoeg gehad en kan hij mij niet verwijten dat ik nooit aan de bel heb getrokken. Ik zie er tegenop om na vijfentwintig jaar huwelijk weer alleen te zijn. Hoewel dat eigenlijk onzin is, want de laatste jaren ben ik alleen maar dan met z’n tweeën. Ik weet niet wat erger is.”

Verder gaan met dit huwelijk?

Wat denk jij? Kan Sofie de relatie met Roel beter maar opbreken? Of moet ze nu juist even doorzetten en zorgen dat ze niet verliefd wordt op Maarten maar aan haar relatie werkt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door cottonbro via Pexels

6 reacties

Flora -

Sofia .. alleen is maar alleen niet iedereen vindt een nieuwe partner.. maar wat ik in jou verhaal mis .. wanneer ga jij eens een weekend weg of weekje op vakantie .. of inderdaad maandje of twee weg .. dan realiseert je echtgenoot Roel wie jij bent en wat jij doet .. kind ga naar de kapper een andere look plus maak je mooi voor je zelf .. en gaan scheiden kun je ook nadat je dit uitgeprobeerd hebt .. denk ook aan alle voor en nadelen en je pensioen en dat van hem kijk nu al naar je bank rekening want je bent even weg en hij is leeg.. beetje ervaring! Flora hoop iets van he te horen

Tineke -

Misschien kan je het eerst met Roel erover hebben dat je wilt scheiden . Het kan zijn dat deze beslissing meer teweeg brengt dan het bezoeken van een therapeut .

Angelique -

Beste Sofie,

Ik zou éérst eens een poosje stoppen met die relatietherapie en de boel op een rijtje zetten, zéker omdat je de therapeut aantrekkelijk vindt!
Behalve emotionele gevolgen heeft het ook economische gevolgen om te gaan scheiden.
Hoe kom je aan een nieuw huis,kan je jezelf onderhouden in de stijl die je gewend bent,hoe denken evt kinderen erover?
Weg kan altijd nog,éérst nadenken over de gevolgen…

Liz -

Dit is trekken aan een dood paard.
Roel wil niet,en als 1 van de partijen niet wil is het een verloren strijd.
Ik zou mijn spullen pakken, hoe pijnlijk ook.

Chris -

Beste Sofie, het wordt er in de toekomst heus niet beter op. Ik heb jaren in hetzelfde straatje gezeten, nachten wakker gelegen en voor je het weet is er weer een jaar voorbij van het leven dat we maar één keer mogen leven.
De angst voor verandering is natuurlijk groot alsook de twijfels van “Gaat het wel goed komen, vind ik nog iemand anders, is deze 25 jaar dan echt voor niets geweest”…
Ikzelf heb 10 jaar getwijfeld vooraleer uiteindelijk de stap te zetten.. het voelde ook aan als een persoonlijk falen, want uiteindelijk wil je toch dat je relatie slaagt…
Na een jaar alleen te zijn geweest heb ik toch iemand ‘nieuw’ gevonden en ben ik gelukkiger dan ooit…
En natuurlijk veeg je 25 jaar niet even zo maar weg.. en natuurlijk zijn er moeilijke momenten geweest… na 4 jaar merk ik dat ik nog weinig aan het verleden denk en zijn ook de ‘boze dromen’ opgehouden.
Moest ik terug in de tijd kunnen, zou ik de stap 10 jaar eerder gezet hebben…
Er is geen goed of slecht en wat voor mij werkt, werkt mss niet voor jou. Wat ik wel weet is dat je de verloren tijd niet kan inhalen en als het voorbestemd is dat jullie samen verder gaan, dan zorgt het lot wel dat jullie terug samen komen. Misschien is het ook niet slecht om eventjes apart (alleen) door het leven te gaan om jezelf terug te vinden en alles vanuit een ander perspectief te bekijken.
Wat je ook besluit, weet dat angst geen goede raadgever is… en dat het doorhakken van knopen erg bevrijdend kan werken.
Ik wens je alles goeds en ben ervan overtuigd dat je opnieuw gelukkig wordt.

Joris -

“Ik praat er veel met vriendinnen over en zei zijn unaniem: dumpen die Roel.”
Serieus, “zei zijn”…?

Reageer ook