fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nora: ‘Ik ben die kwijlende honden van mijn schoonvader zo zat’

Wat moet je doen als je schoonvader twee boxers heeft en die overal mee naar toe wil nemen en jij niet van honden houdt? Nora is de wanhoop nabij. Ze snapt dat mensen dol op hun viervoeter zijn, maar zij wil die kwijlende honden niet in huis. Maar hoe ga je dat brengen?

Ze geeft toe: een echte hondenliefhebster is ze niet. “Ik ben twee keer gegrepen door een hond. De eerste keer was ik een jaar of zes. Ik speelde met mijn vriendinnetje buiten en opeens werd ik omver gelopen door een dalmatiër die me vervolgens in mijn arm beet. Ik stond doodsangsten uit. Gelukkig viel het mee, maar de angst zat er goed in.” De tweede keer dat een hond haar beet was op vakantie in Frankrijk. “Een of andere valse boerderijhond denderde het erf af en liep regelrecht op mij af. Mijn vakantievriendin greep mijn arm, maar het was te laat: de hond had zijn tanden in mijn billen gezet.”

Puppy’s tegen eenzaamheid

Inmiddels is ze niet meer panisch als ze een hond ziet, maar ze zal ‘m ook niet zo snel aanhalen. “Het is prima, leven en laten leven zeg ik altijd maar. En vaak geef ik aan dat ik het beetje spannend vind en de meeste hondeneigenaren houden er dan rekening mee of houden hun hond aangelijnd.” Zo niet de schoonvader van Nora. Sinds het overlijden van zijn vrouw, nu twee jaar geleden, heeft hij boxers in huis. “Piet was helemaal van slag toen zijn vrouw overleed. Hij verpieterde en vereenzaamde. Zijn beste vriend gaf hem twee puppy’s. Dolblij is hij met ze. Door hen heeft hij weer contact, want hij moet minstens drie keer per dag met ze wandelen.”

Opgetrokken lipje

Kleine pups worden groot en inmiddels zijn Sjef en Oekel grote kwijlende boxers. Nora gruwelt van ze en heeft helemaal niks met die beesten. “Piet heeft ze totaal niet onder controle. Luisteren doen ze niet en op de een of andere manier komen ze altijd bij mij zitten. Met zo’n opgetrokken lipje en kwijldraden aan hun bek. Alsof ze ruiken dat ik niets van ze moet weten.” Natuurlijk, als Nora naar Piet gaat zijn die honden er, en dat is geen probleem. Maar als Piet naar Nora komt, komen Sjef en Oekel ook mee. En daar gaat het mis. Want Nora wil de honden niet in haar huis hebben. Ze vindt die snuivende, nieuwsgierige viervoeters stinken en zo zitten overal in te wroeten.

Nora maakt ’n grapje hoor

Een gesprek met Piet helpt niet en Bas, haar man vindt dat Nora op moet houden over Sjef en Oekel. “Bas vindt dat ik zijn vader zijn lolletje moet gunnen en vraagt zich af wat het nou uitmaakt als die twee kwijlende honden bij ons zijn. Nou, dat maakt heel veel uit. Ik ben soms bang voor ze en ik vind ze smerig.  Bas begrijpt mijn angst niet, hij is nooit gebeten door een hond. ” Tijdens het gesprek met Piet oppert Nora om Sjef en Oekel voortaan in de tuin te laten. Kunnen ze lekker uitrazen en spelen met elkaar. “En dan kan ik rustig op de bank met een kop koffie zitten en een normaal gesprek met mijn schoonvader voeren. Maar Piet keek me aan of ik gek was geworden en Bas zei: ‘Nora maakt een grapje hoor, pap, ze meent het niet’. Woest was ik.”

Zeurende vrouw

Bas heeft zijn vader uitgenodigd voor een etentje op eerste Kerstdag en zijn vader komt heel graag. “Ik kon Bas wel wat doen. Waarom overlegt hij niet eerst met mij? Want Sjef en Oekel komen natuurlijk ook mee. Ik sta doodsangsten uit voor onze kerstboom die vol met ballen hangt die nog van mijn oma zijn geweest. Het idee dat die twee stofzuigers de hele tijd aan tafel gaan zitten bedelen maakt misselijk. Ik had me zo’n andere Kerst voorgesteld. Ik voel me in de steek gelaten door Bas die duidelijk partij voor zijn vader kiest en mij als een zeurende vrouw wegzet. Dat voelt naar en heel alleen.”

Kwijlende honden weigeren?

Herkenbaar? Hoe zou jij dit aanpakken? De kwijlende honden weigeren en als dat inhoudt dat schoonpapa dan ook niet meer komt dan is het maar zo? Of proberen je minder te ergeren aan de honden en denken: ook dit gaat voorbij. Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Nataliya Vaitkevich via Pexels

11 reacties

Hanneke 161 -

Je honden meenemen op bezoek zonder eerst te vragen of dat goed is vind ik echt niet kunnen! Maar allereerst vind ik de houding van je partner beneden alle peil. Je maakte zeker geen grapje!!! Hoe kan het dat hij je zo niet serieus neemt – doet hij dat vaker? Dan snap ik ook beter dat je schoonvader jou niet serieus neemt…. Het lijkt me dat je daar moet beginnen met actie ondernemen, want de honden zijn dan waarschijnlijk alleen maar een voorbeeld van waar het mis gaat in. Jullie relatie. Probeer niet te accepteren dat mensen zo met je omgaan , want dat verdien je niet (maar ik weet hoe moeilijk dat is, als het er eenmaal is ingeslopen…)

Ronnie -

Honden zijn geweldig, wij hebben er drie.
Ze blijven lekker thuis als we bij anderen op bezoek gaan. Je schoonvader is alleen, wellicht is zijn band nog wat hechter met die van hem. Jammer dat je na al die jaren nog steeds bang bent, zou daar nog iets aan te doen zijn?
Je geeft aan dat ze steeds bij jouw zitten, onbedoeld geef je misschien een signaal dat ze aantrekt (kijk je misschien veel naar ze? Wat zou kunnen komen door je angst maar door honden als een uitdaging/uitnodiging opgevat wordt).

Uiteindelijk is het jouw huis en gaat het er om dat jij je daar prettig voelt. Misschien tijd om eens een stevig gesprek met je man te voeren? Suc6

Ellen -

Wij hebben een Duitse Herder, maar als we ergens op bezoek gaan, gaat hij nooit mee. Zelfs niet als ik naar mijn kinderen ga.
Hij ligt het lekkerst op zijn eigen kussen, er staat drinken voor hem. Hij rust en Wij ook.

Rieneke -

Allergie naspelen en ook nog dagen erna hoesten en in ogen wrijven en je hardop afvragen wat is dit? Dan zeggen dat je naar de huisarts bent geweest en onderzoeken krijgt. Vertellen paar dagen weer later dat je super allergisch bent voor honden. Aangeven dat je zo allergisch bent voor honden dat ze echt niet meer binnen kunnen bij jullie.Je bent s avonds zo benauwd en die jeukende ogen, niet normaal meer…. Dat met Kerst de honden dan maar in de tuin moeten en dan de schuurdeur open met een mand er in of zelf een overkapping maken (heel simpel 4 palen in de grond en plaat bovenop) Zoek met ze naar een oplossing maar geef aan dat je voor je gezondheid niet in de buurt van de honden kan komen.

Yvonne -

Wij hebben veel honden 6, maar die zijn thuis in ons huis en nergens anders, onze keus niet die van een ander. Wij hebben een hondenoppas voor als we langer dan 3 uur weg zijn.

Edwin -

Haha Sjef en Oekel.. ik had ze Dolf en Brouwers genoemd. Of Fred en Hachee. Barend en Servet. Of als het twee teefjes waren Wilhelmina en Kutje.

Janneke -

Wel,het moet kunnen hoor, alleen kun je wel aangeven dat ze bv in een mand liggen. Zo n grote plastic bak met n slaapzak erin of zo en een paar dweilen en oude handdoek paraat. Zeg gewoon dat je de honden leuk v ook net maar dat te gelijk en zo niet.
Een ander heeft twee kinderen die op de bank staan ..die morsen met de limonade en chips. Dat is ook vervelend.

Anita Verbraeken -

Ze ruiken het idd hé dat je niks van hen moet weten…dat is geen fabel.

Jannie -

Ik sta volledig achter jou. Niet een andermans honden Ongevraagd meenemen in jouw huis. En dan die geur en dat kwijl. Ik word al misselijk bij de gedachte.

Joris -

Hoe haalt iemand het in z’n hoofd om honden mee te nemen op familiebezoek? En Sjef en Oekel zijn wel écht tokkienamen, zeg.

Leandra -

Ik heb zelf 2 duitse herders en ik moet er niet aan denken dat ik er een ander mee in de weg zit.
Als ik haar was had ik er echt een dikke ruzie voor over om mijn punt duidelijk te maken. Prima dat schoonvader blij met ze is, maar zij is bang en het is haar huis. Geef je grenzen aan. En blijf daar bij. En Bas mag wel meer achter zijn vrouw staan. Die paar uur kunnen die honden echt wel buiten of thuis blijven. Uiteindelijk gaat het er om dat jou huis jou thuis is, een plek waar je je fijn en veilig moet voelen.

Reageer ook