fb
Damespraatjes Damespraatjes

14 levenslessen die we van honden kunnen leren

Sinds ongeveer anderhalf jaar ben ik gegrepen door het hondenvirus. Ik was altijd al gek op de dieren, maar toen ik mijn Franse Bulldog Lola kreeg, werd dat nog veel sterker. Inmiddels hebben we nog een tweede bulletje: Sambal. En ook zijn komst heeft het hondenvirus nog verder aangewakkerd. Ik geniet elke dag van hun aanwezigheid en we blijven van elkaar leren. Want ja, zij leren wat van mij, maar ik ook zeker van hun.

Zo heb ik niet alleen heel goed voor ze leren zorgen, ze brachten mij nog meer mooie dingen bij. Toen ik een video op de Facebookpagina van Ongelooflijk zag, waarin ze 14 levenslessen die je van een hond kunt leren laten zien, wist ik meteen dat ik deze lessen ook met jullie wilde delen.

14 levenslessen die we van honden kunnen leren

1. Als iemand waar je van houdt thuiskomt, ren altijd naar hem of haar toe voor een warme begroeting.

2. Laat het gevoel van frisse lucht en de wind op je gezocht altijd genoeg reden zijn om heel gelukkig te zijn.

3. Bijt niet als grommen volstaat.

4. Laat het anderen weten als ze op jouw territorium komen.

5. Ren, spring en maak elke dag plezier.

snow-dog-de-bordeaux-158682

6. Doe af en toe een dutje en rek je uit voordat je opstaat.

7. Als het buiten erg warm is, pauzeer dan regelmatig en ga op je rug in het gras liggen.

8. Als je gelukkig bent, dans en schud met je hele lijf.

9. Als je een standje krijgt, ga dan niet zitten mokken, maar houd je rug recht en maak je excuses.

10. Geniet van het eenvoudige genot van een wandeling.

11. Wees loyaal

12. Doe jezelf nooit anders voor dan je bent.

13. Als datgene wat je wilt ergens verborgen ligt, blijf dan graven tot je het vindt.

14. Als iemand een slechte dag heeft – wees stil, blijf in de buurt en geef troost door er gewoon te zijn.

Ben jij het hier mee eens?

En, ben jij het er mee eens dat we deze dingen van honden kunnen leren? Persoonlijk ben ik het er helemaal mee eens! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Reageer ook