fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lea: ‘Ik baal zo dat mijn zus dit doet en er nog over liegt ook’

baal zo dat mijn zus dit doet

De zussen Lea en Carina zijn dol op elkaar. Ze schelen maar anderhalf jaar in leeftijd en soms denken mensen dat ze een tweeling zijn. Over bijna alles zijn ze het met elkaar eens. Maar er is een ding waar Lea bijna boos over kan worden en zich onmachtig voelt.

“Mijn zus Carina was vroeger al een enorme zonaanbidder. Zodra het de zon scheen, trok ze zoveel mogelijk kleren uit. Op echt zomerse dagen smeerde ze zichzelf in met veel olie, van die olie waarvoor je nu wordt gewaarschuwd dat niet meer te gebruiken. Je werd daar echt poepbruin van. Mijn zusje zegt dat als ze een bruine huid heeft ze zich veel beter voelt. Ze krijgt dan flink wat complimentjes van mensen. Als iemand tegen haar zegt: ‘joh, wat zie jij er goed uit’ of als ze vragen of ze lekker op vakantie is geweest, straalt ze. Bruin zijn geeft haar zelfvertrouwen een enorme boost.”

Smeren? Waarom zou ik?

De zon is heerlijk en zorgt voor de aanmaak van vitamine D in ons lichaam. “Dat zegt Carina ook altijd: zonnen is gezond. In zekere zin heeft ze daar natuurlijk gelijk in, zeker vitamine D heb je nodig voor gezonde botten, tanden en spieren. Maar waar mijn zusje voor wegkijkt zijn de gevaren. Als je lang in de zon ligt te bakken, zonder dat je je hebt ingesmeerd, is de kans op huidkanker best groot. Bovendien veroudert je huid aanzienlijk. Smeren, smeren en nog eens smeren als je in de zon gaat is het advies dat je overal hoort en leest. Vroeger hadden mensen geen idee, dachten dat de zon geen kwaad kon, maar dat dachten ze ook van sigaretten. Inmiddels weten we allemaal dat we voorzichtig moeten zijn in de zon. Maar Carina lijkt zich hier niets van aan te trekken.”

Met d’r knalrode bikini op Insta

Carina zegt wel dat ze zich insmeert, maar daar gelooft Lea niet veel van. “Ze zegt dat ze zich insmeert met factor 30 en dat ze zelfs zonnebrand heeft met factor 50. Hoe kan het dan dat ze toch steeds heel bruin is en soms zelfs is verbrand? Dat kan toch niet als je je goed insmeert? De buren van Carina vertelden me laatst dat Carina soms wel urenlang in de zon ligt te bakken, terwijl ze tegen mij zegt dat ze dat niet doet. Regelmatig gaat ze naar Bloemendaal en op haar Insta komen dan foto’s voorbij dat ze in haar knalrode bikini ligt te zonnen op het strand. Als ik daar iets van zeg, dan wuift ze dat weg. Zegt dat ze dat maar heel af en toe doet en soms een oude foto op Insta zet. Ik geloof daar niks van.”

Straks krijgt ze huidkanker

Lea baalt ervan dat Carina zo liegt over haar zongedrag. “Ik weet zeker dat ze zich niet goed insmeert, ja misschien haar gezicht maar zeker niet haar lijf. Ze krijgt ook al best veel rimpels in haar gezicht en ik vind het gewoon geen prettig idee dat ze zolang in de zon ligt. Straks krijgt ze huidkanker, hoe moet het dan? Dan sla je jezelf toch voor je kop? Ik moet er niet aan denken dat ze huidkanker krijgt, dat is super heftig en de kans is best groot gezien haar liefde voor de zon. Ik maak me echt zorgen over Carina ik kan mijn zusje niet missen en zou zo graag willen dat ze goed voor zichzelf zorgt. Wat moet ik doen om haar zover te krijgen dat ze zich gezonder gedraagt? En hoe ga ik om met haar liegen over het insmeren?”

Wat vind jij hiervan? Hoe zou jij hiermee omgaan? Zou je proberen iemand ervan te overtuigen om beter voor zichzelf te zorgen of vind je dat mensen zelf moeten weten wat ze doen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Kim is dol op het strand, maar haar man Peter haat zand en hitte

man wil niet naar strand

Als de lente in aantocht is, voelt Kim de belofte van de zomer in de lucht hangen. “Ik ruik dan de zonnebrandcrème, voel het zomerbriesje, hoor het ruisen van de zee en voel de warme zonnestralen op mijn lijf. Ik ben dol op het strand, altijd al geweest.” Hoe vervelend is het dan dat Peter, de man van Kim, een hekel heeft aan het strand… Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Rieneke -

Nou ik heb een blanke huid, lichte ogen en donker haar en toch verbrand ik snel ondanks factor 50 en regelmatig insmeren.
Verder zou ik als ik jou was tegen je zus zeggen “je kent al vast wel mijn standpunt en ik zrg het ook nog 1 keer en dan beloof ik jou om te stoppen met zeuren maar je moet gewoon niet te lang in de zon zitten en regelmatig insmeren”

Joris -

Niet jouw zaak. Ik vermoed dat ze jouw standpunt nu wel kent; stop dan met drammen. Overigens wordt je gewoon bruin en kun je verbranden als je jezelf insmeert (ook met SPF 50).

Reageer ook