fb

Huis verbouwen? Met prefab maak je het makkelijker en goedkoper!

Ooit een grote verbouwing meegemaakt? Of misschien zelfs wel eens een compleet huis laten bouwen? Dan weet je zeker dat het veel tijd- en budgetstress met zich meebrengt. Gelukkig zijn er manieren om het stukken makkelijker te maken, zoals het werken met een goede aannemer en een flexibele instelling hebben als het om tijd en geld gaat. Een ander niet te ontkennen handigheidje, is het gebruik van prefab materialen. Wat is dit en wat zijn hier de voordelen van?

Wat is prefab?

Prefab is de afkorting van prefabricage. Als er over prefab onderdelen wordt gesproken, wordt er bedoeld dat (een groot deel van) het onderdeel al vooraf is geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan een prefab dakkapel die is geproduceerd in een fabriek en op locatie alleen nog maar geplaatst hoeft te worden. We vertellen je er in dit artikel graag wat meer over!

Kwaliteit en prijs

Het werken met prefab onderdelen brengt vele voordelen met zich mee. Prefab onderdelen worden onder de best mogelijke en meest constante omstandigheden geproduceerd. Een fabriek is een omgeving die altijd hetzelfde en controleerbaar is. Maak je datzelfde onderdeel op de bouwplaats, dan kan de kwaliteit flink aangetast worden door bijvoorbeeld het weer of andere omstandigheden. Een ander voordeel van prefab is dat het productieproces efficiënter en meestal goedkoper is. Gespecialiseerde fabrieken kunnen achter elkaar door produceren en grondstoffen groot inkopen. Dit komt zowel de kwaliteit als de prijs ten goede.

Lees ook: Arts legt uit waarom je onderbroeken na een jaar moet weggooien

Montage prefab

Prefab onderdelen zijn dus kostenefficiënter en kwalitatief beter! Indien het mogelijk is om voor een prefab optie te kiezen, dan raden wij aan dit zeker te doen. Onderdelen waarbij prefab bouw vaak een goede mogelijkheid is, is bij kozijnen, dakkapellen, schoorstenen, nokverhogingen, overkappingen, schuttingen en aan- en uitbouwen. Let er bij het gebruik van prefab producten wél op dat je in veel gevallen nog wel gebruik moet maken van een installateur, timmerman, elektriciën, aannemer enzovoorts. Een dakkapel kant en klaar laten aanleveren is één ding, hem ook op de correcte wijze op het dak monteren is een ander ding. Ook kan het in sommige situaties nodig zijn een vergunning aan te vragen, houd ook hier rekening mee!

Mogelijkheden in jouw situatie

Twijfel jij of prefab onderdelen jouw klus, verbouwing of project beter kunnen maken? Overleg dit dan eens met een aannemer of bouwbedrijf. Wij kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt en razend benieuwd bent naar de mogelijkheden die op jouw situatie van toepassing zijn. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Reageer ook