fb
Damespraatjes Damespraatjes

Arts legt uit waarom je onderbroeken na een jaar moet weggooien

onderbroeken weggooien

Dingen weggooien; ik vind het heerlijk. Als het aan mij lag, zou ik ons hele huis Marie Kondo’en, maar mijn vriend en de kinderen houden mij tegen. Hier thuis gaan veel dingen zoals ik ze graag zie, dus ook ik moet soms water bij de wijn doen. Geen leeg huis dus, maar een huis vol kleding, speelgoed en andere spullen. Gelukkig heb ik inmiddels iets gevonden waarvan een arts nu zegt dat je het na een jaar zou moeten weggooien: onderbroeken!

Als je je onderbroek één dag hebt gedragen, zou je hem moeten wassen. Dit doe je op 60 graden en je zorgt ervoor dat hij goed droog is, voordat je hem weer in de kast legt. Ondanks de hete wasbeurt, blijven er toch vaak nog viezigheid en bacteriën achter in je slipjes. Niet zo fris!

Lees ook: geen slipje aan onder je nieuwe jurkje

Vies

Je ondergoed staat in nauw contact met je vaginale en anale zone. Je zweet, hebt afscheiding, misschien wat urineverlies en rond de anus bevinden zich ook veel bacteriën. Ik hoor je denken: dit klinkt wel heeeeel ranzig. Dat valt wel mee! Als je je ondergoed elke dag verschoont en goed wast, is er niet zo veel aan de hand. Maar doordat er bij elke wasbeurt toch altijd wat bacteriën achterblijven, wordt het op termijn dus wél heel ranzig.

Eén jaar

Dr. Shirin Lakhani zegt dan ook dat je je onderbroeken na maximaal een jaar zou moeten weggooien. Ze zijn dan gewoon niet meer fris en voor je persoonlijke hygiëne is het beter om hem niet meer te dragen. En het ondergoed waar je in sport? Die zou je zelfs al na een half jaar weg moeten gooien.

Synthetische slipjes

Draag jij veel synthetische slipjes die je op slechts 30 graden kunt wassen? Dan verkort je de levensduur nog verder! Onderbroeken moet je minstens op 60 graden wassen, om het grootste deel van de bacteriën te doden. Kies dus bij voorkeur voor slips van katoen óf gooi je wat vaker in de prullenbak.

Nieuwe onderbroeken kopen

Wist jij dat je je onderbroeken zo vaak zou moeten weggooien? Vind je dat vervelend of vind je het stiekem wel leuk dat je weer nieuw ondergoed kunt kopen? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Catrientje -

Ook na 1 jaar weggooien wanneer je het altijd op 90 graden wast ?

Bram -

In de kliko of in de textielbak

Joris -

“Als je je onderbroek één dag hebt gedragen, zou je hem moeten wassen.”
No shit? En sokken? Ook? Wow.

Reageer ook