fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hout-look vloer in de badkamer? Met PVC kan het!

Hout-look vloer

Laatst waren wij in een charmant boetiekhotel in het zuiden van Frankrijk. Ward en ik zijn dol op lekker eten en goede wijnen en reizen hiervoor graag Europa door. Waar de meeste mensen tijdens een stedentrip zo veel mogelijk willen zien, willen wij zo veel mogelijk lekkers proeven. Haha! De kinderen zijn meer van de zon, zee, strand vakanties en tijdens deze culinaire weekenden logeren zij dan meestal bij mijn ouders. Ward en ik hebben dan even wat tijd samen en de kids hebben de tijd van hun leven bij mijn ouders. Maar goed, terug naar dat boetiekhotel 😉 Daar hadden ze in de badkamer een prachtige houten vloer liggen. De receptionist van het hotel wist mij overigens te vertellen dat het niet écht hout was, maar een hout-look vloer. 

Super enthousiast

“Had ik kunnen weten”, zei ik tegen Ward toen we richting het ontbijt liepen. “Hout is natuurlijk helemaal niet geschikt voor een vochtige ruimte als de badkamer”. Ward luisterde al lang niet meer naar mij en was inmiddels druk met het kiezen van een tafel. “Lijkt mij ook wel wat voor thuis”, ging ik verder. “Helemaal leuk met een mooie ronde spiegel met een houten lijst”. Ward knikte instemmend en bestelde voor zichzelf een zwarte koffie en voor mij een cappuccino.

Voordelen PVC vloer

We zijn al een paar weken thuis, maar de mooie pvc vloer badkamer van het boektiekhotel zit nog steeds in mijn hoofd. Hoewel ik tijdens onze trip niet echt het idee had dat mijn man nou op een renovatie van de badkamer zat te wachten, was hij degene die er van de week over begon. We zijn ons nu toch een beetje aan het oriënteren. Een hout-look vloer geeft de badkamer een warme en landelijke uitstraling en dat vinden wij allebei heel erg mooi. Het voordeel van PVC is dat het goed tegen vocht kan, het super sterk is en je het goed kunt gebruiken met vloerverwarming. Een ander bijkomend voordeel is dat je uit heel veel natuurgetrouwe dessins kunt kiezen. Denk dus aan een hout-look vloer, maar ook een gietvloer-look of een tegel-look. Er bestaat tegenwoordig zelfs PVC met een marmerlook.

Groot fan

Nou, je kunt wel horen dat ik groot fan ben van vloeren van PVC. Als je ziet hoeveel kanten je op kunt, kan ik me bijna niet voorstellen dat er niks tussenzit waar jij blij van wordt. Eerst twijfelde ik nog een beetje of PVC nou wel helemaal mooi is. Maar als zelfs de Franse boetiekhottelletjes het gebruiken, dan weet je dat het design-verantwoord is! Am I right or am I right? 😉

Praat met ons mee

Overweeg jij ook een hout-look vloer in de badkamer? Of kies je liever voor een ander soort vloer? Zo ja, waar gaat jouw voorkeur naar uit? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd super gezellig.

Bovenstaande afbeelding: Sidekix Media via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Hoe was de koffie in het boetiekhotel?

Reageer ook