fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe zorg je ervoor dat je kinderen buiten gaan spelen?

kind buiten spelen

Wil jij je kinderen stimuleren om buiten te spelen? Zorg dan voor een groot speelpaleis! Buiten spelen is gezond en goed voor de ontwikkeling van je kinderen. Ze leren om samen, maar ook om alleen te spelen. Hieronder lees hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw kinderen meer gaan buiten spelen.

Een eigen speelhuisje

Een eigen buitenhuisje waar je kinderen leren koken, schoonmaken en verzorgen. Kinderen gaan op in hun eigen fantasie tijdens het spelen in een speelhuisje. Door samen met anderen kinderen in het huisje samen te spelen leren kinderen om samen te werken en te delen. Speelhuisjes zijn in alle kleuren en maten beschikbaar. Er past er gegarandeerd eentje in jouw tuin.

Spring zo op je eigen fantasie wereld

Met een trampoline is springplezier gegarandeerd. Van spelletjes spelen tot salto’s maken, op de trampoline kan het allemaal! Kinderen laten hun fantasie gaan tijdens het springen. Met een trampoline weet je zeker dat je kinderen naar buiten gaan om te spelen.

Er zijn verschillende soorten trampolines. Een ronde trampoline is voor jonge kinderen ideaal. Door de ronde vorm blijven de kinderen in het midden springen en vallen zij er niet snel vanaf.

Voor oudere kinderen is een rechthoekige trampoline een geweldige uitlaatklep. Zij kunnen op deze trampoline extra hoog springen. De rechthoekige vorm zorgt er voor dat de kinderen minder snel op de rand springen of tegen elkaar aanspringen. Een ander voordeel van de rechthoekige trampoline is dat het speelgoed minder ruimte in beslag neemt dan een ronde trampoline.

Met de handen in het zand

Met de handen aan het werk. Kinderen spelen graag in een zandbak. Hier kunnen ze alles maken wat ze willen. Zandbakken komen in verschillende soorten en maten, zo vind je altijd een zandbak die in jouw tuin past. Vergeet ook zeker de schepjes en emmertjes niet!

Een korte vlucht naar de maan

Een echt speelparadijs zonder schommel bestaat niet! Met een schommel in de tuin weet je zeker dat je kinderen zich altijd kunnen vermaken. Kinderen schommelen namelijk heel graag. Met de schommel zwieren de kinderen op een veilige manier zo de lucht in. Schommelen kan alleen, maar ook gezellig samen met vriendjes en vriendinnetjes.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook