fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe voorkom je een kater: zeven tips

Heb jij ook geweldige plannen om dit weekend onvergetelijk te maken en hoort daar wel een slokje alcohol bij? Okay, één slokje leidt niet direct tot een kater, maar meerdere wel. Hoe kun je toch drinken en het risico op een kater de volgende dag verkleinen?

1. Zorg dat je goed eet. En dit keer hoef je je geen zorgen te maken dat je te veel vet of eiwitrijk voedsel binnenkrijgt, dit kan namelijk de alcohol absorberen en dus de opname ervan vertragen.

2. Blijf water drinken. Alcohol veroorzaakt uitdroging en die uitdroging zorgt juist voor hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.

3. Drink witte drankjes in plaats van donkere. Donkergekleurd alcohol (rode wijn, tequila, whisky) bevat vaak stofjes die eerder een kater veroorzaken. Dit in tegenstelling tot de lichter gekleurde dranken zoals witte wijn, wodka en gin. Maar dit geldt weer niet voor witte dranken met bubbels, zoals Cava en Champagne, hier kun je een flinke kater aan overhouden.

4. Neem extra vitamines. Door de alcohol verbruik je veel meer vitamines, hierdoor kan je weerstand ook snel omlaag gaan.

5. Drink niet te snel en met mate. Dit lijkt een open deur, maar geef je lichaam de tijd om de alcohol te verwerken en hier ook van te herstellen. Alcohol drinken moet natuurlijk af en toe kunnen, en zo nu en dan met mate is geen probleem. Maar het blijft gif en er zijn genoeg alternatieven.

6. Neem geen paracetamol voor het slapen gaan. Als je gaat slapen, is je lever druk bezig om alle alcohol te verwerken. De paracetamol die je daar bovenop gooit, is dan vaak te veel voor je lever. Paracetamol wordt dan op een andere manier dan normaal afgebroken, waardoor er giftige stoffen vrijkomen. Je kunt beter een Ibuprofen nemen als je wakker wordt.

7. Zorg er voor dat je de volgende dag goed kunt uitslapen. Alhoewel je zult merken dat je na veel alcohol ook heel vroeg wakker kunt worden. Vaak val je als een blok in slaap, maar word je na een paar uurtjes al weer wakker. Drink even wat (geen alcohol haha) en probeer daarna nog even verder te slapen.

Lees ook:

Bron:

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook