fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe voorkom je een ‘Cameltoe’?

Een cameltoe: veel vrouwen hebben er last van, maar weinig weten het van zichzelf en nog minder vrouwen weten hoe je het kunt voorkomen. Een cameltoe kan zich voordoen wanneer je broek strak zit rondom je vagina. Hierdoor trekt de broek tussen je schaamlippen en ontstaat er een ‘kamelenteen‘. Niet zo charmant… 

Cameltoe voorkomen

Hoe voorkom je een ‘cameltoe’? Allereerst door niet te strakke broeken te dragen! Denk hierbij aan een super strakke spijkerbroek, een yogabroek of een legging. Ook als je broek niet zo strak zit, kan je soms nog last hebben van een cameltoe. Het voorkomen van een cameltoe kan soms lastig zijn, vooral als je graag strakke kleding draagt. Gelukkig zijn er enkele trucjes die je kunt toepassen om dit ongemak te vermijden.

Strakke kleding vermijden

Ten eerste is het belangrijk om te letten op de keuze van je kledingstukken. Vermijd strakke broeken zoals spijkerbroeken, yogabroeken of leggings. Deze hebben de neiging hebben om tussen je schaamlippen te trekken en zo een cameltoe veroorzaken. Kies in plaats daarvan voor broeken met een iets lossere pasvorm. Denk aan een bootcut jeans of broeken gemaakt van elastische stoffen die meer ruimte bieden rondom het kruisgebied.

Trucje tegen cameltoe

Als je merkt dat er nog steeds een cameltoe ontstaat, is er een handig trucje dat je kunt proberen. Het enige wat je nodig hebt, zijn dunne maandverbandjes met vleugels, een schaar en een stukje dik papier.

Hier is hoe je het kunt doen:

  1. Neem een dun maandverbandje met vleugels en vouw de vleugels naar binnen, zodat je een rechthoekig stukje maandverband krijgt.
  2. Neem de schaar en knip een klein stukje dik papier af. Dit stukje papier moet breed genoeg zijn om de voorkant van je ondergoed te bedekken.
  3. Plaats het stukje papier op de plakstrip van het maandverbandje en zorg ervoor dat het goed vastzit.
  4. Trek je ondergoed aan en plaats het maandverbandje met het papieren stukje in het kruisgebied, met de plakstrip naar beneden gericht. Zorg ervoor dat het maandverbandje goed op zijn plaats blijft zitten.

Beschermende barrière

Het dunne maandverbandje fungeert als een soort kussen dat voorkomt dat de stof van je broek direct tussen je schaamlippen wordt getrokken. Het papieren stukje voorkomt dat het maandverbandje aan je ondergoed blijft plakken en vergemakkelijkt het verwijderen ervan. Op deze manier creëer je een beschermende barrière die helpt om een cameltoe te voorkomen. Het maandverbandje zorgt ervoor dat de stof van je broek netjes over je kruisgebied valt, zonder in je intieme delen te trekken.

Het is belangrijk op te merken dat deze truc geen permanente oplossing is en dat je het maandverbandje regelmatig moet vervangen om hygiënische redenen. Bovendien kan het gebruik van maandverbandjes voor dit doel enige gewenning vergen, dus het kan handig zijn om dit eerst thuis te proberen voordat je het in het openbaar draagt.

Nog meer tips voorkomen cameltoe

Naast het gebruik van maandverbandjes zijn er enkele andere tips die je kunt overwegen om een cameltoe te voorkomen:

  • Draag naadloos ondergoed. Naadloos ondergoed vermindert de kans op wrijving en voorkomt dat de stof van je broek tussen je schaamlippen trekt.
  • Kies voor donkere, dikke stoffen. Dikkere en donkerdere stoffen hebben de neiging om minder aan je lichaam te plakken en verbergen eventuele contouren beter dan dunne, lichte stoffen.
  • Controleer de pasvorm van je broek. Voordat je een broek koopt, controleer je de pasvorm zorgvuldig in de paskamer. Beweeg rond, buig en strek om te zien hoe de broek zich aanpast aan je lichaam. Als je merkt dat de stof tussen je schaamlippen trekt, probeer dan een andere maat of een ander model.
  • Experimenteer met laagjes. Door laagjes te dragen, zoals een langere top of een tuniek over je broek, kun je eventuele contouren enigszins verhullen.

Cameltoe niet erg

Goed om te benoemen is dat het natuurlijk helemaal niet erg is als je een cameltoe hebt! Als je echter merkt dat een cameltoe regelmatig voorkomt en je je er ongemakkelijk bij voelt, kunnen de bovengenoemde tips en trucs je helpen om dit probleem te minimaliseren. Onthoud dat het dragen van kleding die goed past en geschikt is voor jouw lichaamsvorm de sleutel is tot comfort en zelfvertrouwen.

Hoe maak ik een cameltoe bij een ander bespreekbaar?

Het bespreken van iemands persoonlijke verschijning kan een gevoelig onderwerp zijn, vooral als het gaat om intieme details zoals een cameltoe. Als je ervoor kiest om dit onderwerp aan te snijden, is het belangrijk om respectvol en vriendelijk te zijn om de ander niet ongemakkelijk te maken. Hier is een voorbeeld van hoe je het op een respectvolle manier kunt benaderen:

“Hey [naam], ik hoop dat het goed met je gaat. Ik wilde graag iets met je bespreken, maar ik begrijp dat dit een gevoelig onderwerp kan zijn. Het viel mij op dat je kleding soms zo kan passen dat er een zichtbare lijn ontstaat in het kruisgebied, ook wel een ‘cameltoe’ genoemd. Ik wilde je hierop attenderen, niet om je te beledigen, maar omdat ik me voorstel dat je er misschien niet bewust van bent. Het leek mij beter om het openlijk te bespreken, zodat je zelf kunt bepalen of je er iets aan wilt doen. Nogmaals, ik bedoel dit met respect en zorg voor jouw welzijn.”

Het is belangrijk om rekening te houden met de gevoelens van de persoon en hun privacy te respecteren. Niet iedereen zal openstaan voor dit soort opmerkingen, dus wees voorbereid op verschillende reacties en accepteer het als de persoon ervoor kiest om er niet verder op in te gaan.

Praat mee

Heb jij weleens last van een cameltoe? Of ken je iemand die dit heeft? We zijn heel benieuwd.

Afbeelding: Tim Bernhard via Unsplash

5 reacties

Stella peeters. -

wat hoe durf je dat te zeggen.

vick -

waarom moeten mannen dit soort dingen sexualizen we willen het verbergen omdat we er ongemakkelijk bij zijn het is onze privet area. het is toch ook niet leuk als jullie mannen een sweat pants dragen en alles word geaccentueerd. dat mannen het om de kleinste dingen niet in hun broek kunnen houden betekent niet dat wij maar moeten doen wat jullie ”geil vinden”

Elle -

Ohja vind je dat zo lekker dan?

Reinier -

Ja, lekker, die kamelentenen, ik word er helemaal geil van

Rob -

Waarom verbergen? Het is ontzettend sexy en heerlijk om naar te kijken. Jullie doen er mannen een ontzettend plezier mee.

Reageer ook