fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe vang je een mug (zodat je lekker kunt slapen)?

Lig je net lekker te slapen, voel je plotseling iets langs je oor suizen en het begint ook nog eens te zoemen. Een mug in je slaapkamer! Hoe vervelend is dat. Gelukkig heb je ‘m op tijd gehoord en gezien, want voor je het weet zit je gezicht de volgende ochtend onder de muggenbulten. Maar nu moet je nog van dat beest af zien te komen. Hoe pak je dat aan?

Dodelijkste wezen op aarde

Gelukkig zijn muggen in Nederland meestal niet gevaarlijk, maar wereldwijd heeft de mug van alle levende wezens de meeste doden op zijn geweten. Niet direct door de steek, maar wel door de ziektes die hij bij zich kan dragen en verspreiden, zoals bijvoorbeeld malaria.

Het vrouwtje kan jouw bloed wel drinken

Het mannetje steekt nooit, maar het vrouwtje heeft bloed nodig om de eiwitten te kunnen maken voor haar eieren. De muggenbult ontstaat doordat ze een kleine beetje bloedverdunner onder je huid spuit zodat het makkelijker naar buiten komt. Best een mooi proces, maar wij als mens zitten hier niet echt op te wachten, dus willen graag van die dame af.

De methode met de zaklamp

Op Lifehacking.nl kwamen we de volgende methode tegen en volgens hen is dat ook de meest effectieve.  Namelijk de methode met de zaklamp.

  • Pak een zaklamp en zorg dat het helemaal donker is in de kamer.
  • Zorg voor een kleine lichtbron, zoals bijvoorbeeld je telefoon of tablet en schijn deze de kamer in.
  • Wacht even af in de hoek van de kamer tot je het gezoem van de mug hoort. Het zal niet lang duren voordat de mug richting de lichtbron gaat en op de muur landt.
  • Hou je zaklamp tegen de wand en schijn een lichtstraal langs de muur.
  • Het licht zal een lange schaduw creëren, waardoor je de mug makkelijk kunt zien en je hem dood kunt maken.
  • Denk er aan dat je de vlek meteen weghaalt met een licht vochtig doekje

Werkt deze methode bij jou?

We zijn heel benieuwd of deze methode bij jou werkt. En ook willen we heel graag weten of jij misschien een andere manier hebt om van muggen af te komen. Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook