fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe stabiel zijn de Bitcoin koers en de Ripple koers?

ripple koers

Jaren geleden was ik met mijn familie op vakantie in een zonnig oord. Ik was nog best jong, een jaar of 16. Ik herinner mij dat mijn familie bevriend is geraakt met een andere familie. Dagenlang speelden mijn zussen en ik samen met hun kinderen. In de avonden aten we samen en dronken de ouders een glas wijn. Van die vakantie weet ik niet alles meer, ik was immers nog erg jong. Maar bizar genoeg komen er soms nog flarden van gesprekken bij mij naar boven. 

Eén van deze gesprekken ging over de Bitcoin. Destijds nog erg nieuw. De familie waar wij veel mee optrokken had er één gekocht. Ik begreep er eigenlijk vrij weinig van; “waarom zou je met geld waar je leuke dingen mee kan kopen, geld kopen waar je op dit moment niks van kan kopen?” Jaren later begreep ik (veel) meer van de Bitcoin doordat het begon te groeien en vrienden er over vertelden. Nu zie ik in wat een slimme beslissing deze familie destijds heeft gemaakt. De Bitcoin koers is namelijk sinds toen flink in waarde gestegen! Maar wat is die Bitcoin nou precies en wat is eigenlijk een Ripple koers? En hoe stabiel zijn deze online coins?

Ripple en Bitcoin

Ripple is het netwerk van de XRP coin. Meestal wordt naar de coin wel gewoon gerefereerd als de Ripple. De Ripple is een crypto die bijna altijd wel in de top 5 market caps staat bij de crypto projecten. Het doel van Ripple is om het onderlinge betalingsverkeer tussen banken te stroomlijnen en dus sneller te maken. Veelal wordt het gebruikt om goedkope en snelle betalingen van verschillende valuta via banken te laten verlopen. Alhoewel aan de Ripple al sinds 2012 wordt gewerkt, is het niet de oudste cryptovaluta. De allereerste cryptovaluta op de markt is namelijk de Bitcoin. Deze is ontstaan nadat de financiële crisis in 2008 zorgde voor een stijgend wantrouwen in banken. Hierdoor werd de vraag naar online valuta hoger en Bitcoin sprong hierop in. Het makkelijkst is om de coin te zien als fysiek geld. Het wordt namelijk gebruikt als een waarde wisseling zonder derde tussenpartij, van persoon naar persoon dus.

Bitcoin koers

De Bitcoin koers is zeer volatiel. Dit betekent dat de munt geen stabiele koers heeft en zeer beweeglijk is. Door de hoge volatiliteit kan het handelen in Bitcoin veel opleveren, maar bestaan er ook veel risico’s. In het verleden is de munt erg snel gestegen en hebben mensen er veel aan verdiend. In 2017 ontstond er bijvoorbeeld een grote groei doordat in de media veel aandacht werd besteed aan elke groei die de Bitcoin koers maakte. Hierdoor wilden mensen ook meedoen in het succes. Helaas blijven de koersen niet altijd stijgen en is het verstandig om alleen in de coin te investeren met geld dat je kan missen. Verwachting is echter wel dat de koers op de lange termijn zal stijgen, alhoewel dit op korte termijn zeer lastig in te schatten is.

Ripple koers

Net als bij de Bitcoin koers, is ook de Ripple koers zeer volatiel en dus lastig te voorspellen. Doordat crypto veel in het nieuws was in 2017, is ook net als bij Bitcoin de koers toen flink gestegen. Ook bij deze crypto is het maar de vraag wat de Ripple koers op de korte termijn gaat doen, maar de verwachting is dat deze op de lange termijn wel zal stijgen. De Ripple zal waarschijnlijk nog lang blijven bestaan, mede doordat deze crypto zichzelf tot nu toe heeft bewezen als veilig en stabiel.

Investeren?

Aan het investeren in de Ripple koers of Bitcoin koers zitten natuurlijk risico’s. Door de hoge volatiliteit is het maar de vraag of de munt op de korte termijn winst gaat opleveren. Op lange termijn is de kans hierop wel groter, maar natuurlijk niet gegarandeerd. Wees dus voorzichtig en investeer alleen geld dat je kan missen. Onze vakantievrienden hebben waarschijnlijk een hele slimme beslissing gemaakt en zijn op een goed moment ingesprongen.

Foto door Olya Kobruseva via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook