fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe light zijn light dranken eigenlijk? En waar zitten de minste calorieën in?

De tijd dat ik gewone cola en sinas dronk kan ik me eigenlijk niet meer heugen. Al jaren ga ik voor de light-varianten en die verbeteren nog steeds qua smaak. Zo ben ik zelf dol op Coca Cola Zero en Tonic Light. Laatst dronk ik bij vrienden Fanta Pomelo Zero en kon bijna niet geloven dat daar geen suiker in zat. Zo lekker zoet en fruitig. Ik kocht zelf een fles en toen ik thuiskwam zag ik dat daar toch echt meer calorieen inzitten dan in Cola Light. Meteen deed ik een klein onderzoekje.

Hieronder mijn bevindingen

  • Coca Cola Zero 1,4 KJ
  • Pepsi Max 2 KJ
  • AH Cola Zero 1 KJ
  • Coca Cola Light 1 KJ
  • Fanta Pomelo Zero 11 KJ
  • Fanta Zero 16 KJ
  • Fanta Zero Lemon 9 KJ
  • Fanta Zero Perzik 10 KJ
  • Seven up Free 5 KJ
  • Royal Club Tonic Light 8 KJ

Bizar dat er in Fanta 16 keer meer KJ zit dan in Coca Cola Light. Maar veel is het nog steeds niet als je het vergelijkt met Coca Cola Regular: 180 KJ!

Je zou bijna denken waarom drinkt dan niet iedereen de light varianten zoals ik doe? Dat is vanwege de suikervervangers die door veel mensen als slecht worden ervaren!

We zijn heel benieuwd of jij light drinkt of regular? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel!

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Harriet -

Cola zero. Pepsi Max vind ik niet lekker. En Cola light ook niet

Marie-Louise -

Cola light of zero van alle merken

Nancy -

Ik zweer alleen bij light producten van cola en geen regular meer

Reageer ook