fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 dingen die je moet weten voordat je je lippen laat vergroten

Sinds Kylie Jenner op zeer jonge leeftijd haar lippen liet opspuiten, lijkt het hek van de plastische dam. Massaal laten vrouwen fillers in hun lippen spuiten, in sommige gevallen zijn de vrouwen nog erg jong. Ook bekende vloggers ondergingen de procedure, wat het allemaal nog aantrekkelijker maakt voor jonge meiden. Overweeg jij (of misschien je dochter) een behandeling voor het opspuiten van je lippen? Lees dit dan eerst even door!

1. Lip fillers zijn niet goedkoop en niet permanent. Houd er dus rekening mee dat de kosten niet eenmalig zijn. Verwacht overigens geen vergoeding van je verzekering, je zult het hele bedrag zelf moeten ophoesten.

2. Het laten inspuiten van fillers wordt door iedereen anders ervaren. Er zijn mensen die het helemaal geen pijn vonden doen, maar ook mensen die het zo pijnlijk vonden dat de behandeling gestopt moest worden.

girl-1338768_960_720

3. Lip fillers bieden geen permanent resultaat. Hoe lang ze te zien zijn is afhankelijk van jouw lichaam en hoe het met de fillers omgaat. Wil je toch een indicatie? Ga er dan vanuit dat je na ongeveer 4 tot 6 maanden weer terug moet komen. Als je de benadeling regelmatig laat uitvoeren, zullen de resultaten op termijn langer aanhouden.

4. Hoewel het opspuiten van je lippen als iets heel kleins klinkt, moet je er niet  te licht over denken. Ga er vanuit dat je zeker 2 tot 3 dagen moet herstellen van de ingreep, je hebt dan vaak last van wat zwelling en blauwe plekken. Het kan ook slechter uitpakken, mogelijke bijwerkingen zijn namelijk allergische reacties, extreme zwelling, infecties en zelfs littekens.

5. De formule die wordt geïnjecteerd hangt af van de arts die je bezoekt. Iedere arts heeft een andere ‘cocktail’ die voor hem/haar goed werkt. De meeste artsen gebruiken een formule die hyaluronzuur bevat.

Wil je een uitgebreide uitleg bij de bovenstaande punten? Die kan je vinden in de onderstaande video. Vanaf minuut 2:31 zie je de andere 5 punten.

Reageer ook