fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kun je thuis veilig je tanden bleken?

tanden bleken

Als je mensen vraagt waarop ze letten als ze voor het eerst iemand ontmoeten, staat het gebit in de top drie. Logisch, wie een mooi, schoon gebit heeft, kan breeduit lachen. Heb je niet zo’n heel wit gebit, dan bestaat de mogelijkheid je tanden te bleken. Doe je dat thuis? Lees dan verder hoe je dat veilig kunt doen.

De kleur van de tanden en kiezen van ieder mens is uniek. De één heeft van nature stralend witte tanden, de ander heeft een wat geler gebit. Gedurende het leven kan de kleur van je gebit veranderen. Voedingsmiddelen als rode wijn, thee en koffie staan erom bekend invloed te hebben op de kleur van je tanden. Het is een fabel dat iemand met een verkleurd gebit niet goed zou poetsen of zijn gebit verwaarloost, het kan genetisch zijn. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om je tanden witter te kleuren. Een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in effectieve bleekmethodes is HolySmile.

Hoe ga je bleken?

Heb jij wel eens overwogen om iets te doen aan de kleur van je tanden? Tanden bleken is tegenwoordig niet meer zo ingewikkeld. Weet dat er verschillende methoden zijn om je tanden te bleken. Als je je goed wilt laten informeren, of als je het spannend vindt om het zelf te doen, kun je het beste een afspraak met je tandarts maken. Grote kans dat het geen probleem is om bij hem of haar je tanden te laten bleken. Dat wordt gedaan met bijvoorbeeld een bleeklepel. De tandarts maakt eerst een afdruk van je gebit en van die afdruk wordt vervolgens een bitje wordt gemaakt. In het bitje wordt een waterstofperoxide gel gespoten.

Whitening strips

Heb je niet zo veel tijd en zin in een afspraak met de tandarts? Geen probleem want je kunt het ook zelf, gewoon thuis. Er zijn talloze middeltjes op de markt die zeggen je tanden witter te maken. Als je het prettig vindt kun je dus een afspraak met je tandarts maken, maar je kunt je tanden ook bleken met bijvoorbeeld met speciale tandpasta’s of whitening strips.

Tanden bleken

Het bedrijf HolySmile heeft speciale tandenbleekstrips ontwikkeld. Met deze strips kun je op een natuurlijke manier je tanden bleken volgens de beschrijving die we hebben gelezen. “De basis van de strips bestaat uit het honderd procent natuurlijke activated coconut charcoal, een fijn zwart poeder gemaakt van kokosnoot. Niet alleen wordt coconut charcoal gebruikt bij het bleken, het kan daarnaast worden gebruikt ter ondersteuning van een goede mondhygiëne.”

Maximaal wit

Door gebruik te maken van de whitening strips met coconut charcoal wordt volgens Happy Smile de maximale witheid op een natuurlijke manier naar boven gehaald. “Verkleuringen die zijn ontstaan door koffie en sigaretten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Daarvoor in de plaats komt een stralend wit gebit. Zo wordt lachen weer een feestje.”

Je zou dus gewoon thuis je tanden kunnen bleken. Lees de bijsluiter van de bleekproducten zorgvuldig door. Als je twijfelt over iets of vragen hebt, kun je contact opnemen met de verkoper van de producten of met je tandarts.

Foto door Miriam Alonso via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

 

 

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook