fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kan je voedingssupplementen het beste bewaren?

Sinds een maand of vijf maak ik gebruik van voedingssupplementen. Het begon allemaal toen ik in december 2017 veel vage klachten kreeg. Weinig energie, vaak ziek, veel overgeven en gewoon niet lekker in mijn vel. Toen ik voor de derde keer in een paar weken tijd zat over te geven in de wc, nam ik me voor mijn bloed te laten prikken bij de huisarts. Wat bleek? Ik had een vitamine D tekort!

Op haar aanraden ben ik toen dagelijks vitamine D gaan slikken. Eerst merkte ik er weinig van, maar na een paar weken sloeg het aan. Ik voelde me energieker, was niet meer ziek en zat ook ineens stukken beter in mijn vel. Zo veel beter, dat ik zelfs ben begonnen met het trainen voor een triathlon. Of dit volledig door het supplement komt, kan ik niet zeggen. Wel vind ik het opvallend dat ik me sinds het gebruik zo veel beter voel.

Doordat ik me door het slikken van dit vitamine D supplement zo veel beter voelde, besloot ik meer kracht uit supplementen te willen halen. Ook slik ik tegenwoordig een omega 3 visolie supplement. Ik eet weinig tot geen vlees en vis, dus dan is een omega 3 supplement zeker aan te raden.

Tot slot slik ik foliumzuur. Ward en ik hebben een dochtertje en zouden graag nog een kindje willen. Artsen en verloskundigen adviseren vrouwen die zwanger willen worden en zwangeren in hun eerste trimester om dit te gebruiken. Voor de bevruchting mee beginnen dus!

Hoe bewaar je deze supplementen?  

Voedingssupplementen kan je het beste in hun originele verpakking bewaren. Leg ze op een koele, droge plek en haal ze alleen uit de verpakking wanneer je ze gebruikt. Leg ze op een plek waar je er goed bij kunt, zodat het een makkelijk onderdeel van je dagelijkse routine wordt.

Wil je voedingssupplementen mee op vakantie nemen en wil je niet alle losse verpakkingen in je koffer bewaren? Dan kan je de supplementen die je nodig hebt tijdelijk in een speciale doseer- of bewaardoos doen. Deze speciale doosjes zijn verkrijgbaar bij Flinndal.nl

Hoe bewaar jij momenteel je voedinssupplementen? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Reageer ook