fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om het zomergevoel deze herfst vast te houden!

Het geweldig mooie weer van de afgelopen weken voelt aan als een cadeautje. Het ene na het andere weerrecord sneuvelt en het blijft maar lekker buiten! Waar je andere jaren eind september al zat terug te verlangen naar de zomer bulk je nu nog van levenslust door het mooie weer. Hoe heerlijk zou het zijn als je deze levenslust kunt vasthouden in de herfst?

1. Blijf vooral in beweging. Veel mensen gaan in de zomer hardlopen, fietsen, wandelen, zwemmen etc. Blijf dat de komende tijd vooral doen. Stel jezelf daarbij ook leuke doelen. Fiets je graag? Neem je voor om in het voorjaar een tocht te maken, waarmee je je grenzen wat verlegt. Heb je het hardlopen ontdekt? Misschien kun je in de lente meedoen aan een prestatieloop van 5 of 10 kilometer. Stel jezelf wel realistische doelen, zodat het fijn is om steeds dichter bij je doel te komen.

2. Ga veel naar buiten. Om te sporten, maar ook om naar de film te gaan, een terrasje te pakken (maar dan met jas aan), vrienden te bezoeken en lekker in de tuin te werken. Het is ook prachtig om te zien hoe je omgeving verandert door de herfst. Neem daar lekker de tijd voor en ga niet zitten mauwen bij elk neervallend blaadje.

Lees ook: 3 tips om tijdens het sporten meer vet te verbranden

3. Maak het binnen extra gezellig! Kun je niet naar buiten, omdat het weer echt te slecht wordt? Geef er dan ook lekker aan over en geniet van de herfst! Kaarsjes aan, kook een lekker herfstgerecht, kruip met je boek én een dekentje op de bank en relax! En zet een leuk boeketje neer of ga plantjes kopen, die je een beetje doen terugdenken aan je tuin waar je de afgelopen zomer zoveel heerlijke uurtjes hebt doorgebracht.

4. Blijf plannetjes maken. Veel mensen boeken hun volgende vakantie direct na thuiskomst van de vorige. Dat vind ik echt te snel. Zelf begin ik in de herfst met het maken van nieuwe vakantieplannen. Als ik een keer een dagje niet naar buiten kan, of in de avond als ik lekker even met een kop koffie op de bank kruip. Ik ben trouwens dol op het maken van plannetjes. Bijvoorbeeld waar wil ik over 5 jaar wonen, wat zou ik in mijn huis nog leuker kunnen maken, welke fietstocht ga ik volgende week maken, wat wil ik met mijn werk bereiken, etc.

5. Leef gezond! Zorg dat je goed in je vel zit. Ga op tijd naar bed, eet gezond en drink niet te veel alcohol. Zorg je niet goed voor jezelf, dan zul je zien dat een herfstdip zich veel eerder zal aandienen.

Veel van deze tips lijken misschien open deuren en heb je wellicht allemaal al een keer gehoord! Maar belangrijk is het om er echt mee aan de slag te gaan.

Heb jij nog tips waardoor je het fijne zomergevoel vast kunt houden in de herfst? Deel ze dan met ons! Dat kan hier onder aan het artikel, maar een reactie op Facebook is ook van harte welkom!

Tot slot nog even een dankwoordje voor Diane, die mij vroeg dit artikel te schrijven en me ook al van wat tips voorzag.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook