fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe gezond is het Killerbody-dieet? Voedingsexpert geeft antwoord!

Na mijn bevalling kreeg ik al snel de vraag: en, ben je al weer op je oude gewicht. Helaas pindakaas ben ik nog lang niet op mijn oude gewicht en moet ook zeggen dat ik dat helemaal niet zo erg vind. Ik eet gezond en val zo langzaam maar zeker steeds wat kilo’s af. Heel streng diëten is niks voor mij en laat mij zeker geen leukere of betere moeder zijn. 

Toch vind ik het leuk om op de hoogte te blijven van diverse diëten die nu hip zijn. Hoewel ik er zelf niet vol mee aan de slag ga, denk ik wel dat er in elk dieet goede tips te vinden zijn. Maar, welk dieet is nou goed en welk dieet niet? Nu.nl ging samen met voedings- en gezondheidsexpert Dr. ir. Astrid Postma-Smeets op zoek naar het antwoord. Astrid geeft in de onderstaande video antwoord op de vraag: hoe gezond is het killerbody-dieet van Fajah Lourens?

Wat voor dieet is het precies?

“Het is eigenlijk een vrij gebruikelijk dieet uit de fitnesswereld. Het bevat relatief weinig vet, veel eiwit, veel vlees als kipfilet en veel rijstwafels. De menu’s zijn best wel strikt en bevatten weinig calorieën.”

Is het dieet gezond? 

“De dagmenu’s zijn best wel eenzijdig en er wordt weinig variatie gesuggereerd. Hierdoor loop je de kans dat je niet van alle voedingsstoffen voldoende binnenkrijgt.”

Val je van zo’n dieet af? 

“Omdat het best wel strikt is, zal je er zeker van afvallen op de korte termijn. Het is alleen de vraag hoe lang je dit kunt volhouden.”

Wil je het interview met Astrid bekijken? Dan verwijzen we je naar de video op Nu.nl!

Heb jij het boek in huis?

Het boek van Fajah Lourens stond wekenlang bovenaan de bestseller-lijst. Heb jij hem in huis? Zo ja, ben je al met het dieet aan de slag gegaan en werkte het voor jou? We zijn heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook