fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe gaat het nu met Brenda, de moeder die niet haar bed uit wilde als haar zoontje huilde?

Een tijd geleden spraken we kersverse moeder Brenda, die ’s nachts haar bed niet uitging als haar zoontje Mees moest huilen. Op dit artikel kwamen enorm veel reacties binnen, waarbij eigenlijk iedereen het gedrag van Brenda als moeder afkeurde. Er kwam zelfs zo veel negatieve feedback op het verhaal van Brenda, dat ze heeft besloten het roer om te gooien. 

We nemen je even kort terug naar het artikel over Brenda. Hierin vertelde zij het volgende: “Als ik niet uitgerust ben, ben ik geen goede moeder. Ik kan me dan niet concentreren op mijn werk en dus geen geld verdienen. Als we geen geld hebben, kan ik Mees niet verzorgen. Dit is de reden dat ik mijn bed ‘s nachts niet meer uitga.” Zielig vindt Brenda dit niet. “Hij heeft natuurlijk voor het slapengaan een flesje gehad en ik weet dat hij lekker warm in zijn bedje ligt. Hij heeft niks om over te huilen, dus is het ook niet nodig om hem te troosten.” Lees hier de rest van het artikel…

Na het publiceren van dit artikel en het lezen van de reacties, kwam Brenda met een reactie. Hierin reageerde ze op de ophef rondom het artikel en gaf aan minder te willen gaan werken om er meer voor haar zoontje te zijn. Wij zijn heel benieuwd hoe het nu met Brenda en haar zoontje Mees gaat. Ik belde haar op!

Hoe gaat het nu met je?

Na het artikel ben ik in een flinke dip terecht gekomen. Niet alleen door de kritische reacties, maar vooral doordat ik zag dat het zo echt niet langer kon. Mijn man en ik hebben toen naar oplossingen gezocht en besloten het helemaal anders te gaan doen. Nu gaat het super goed en ben ik heel blij met de keuzes die we toen gemaakt hebben. Ik kan wel zeggen dat het beter dan ooit gaat.

Je gaf aan vanaf 28 februari minder te gaan werken. Hoe bevalt dat?

Dat bevalt goed. In het begin vond ik het gek op zo veel vrije tijd te hebben, maar dat wende gelukkig snel. Ik werk nu 28 uur, waarbij ik drie dagen op kantoor zit en een halve dag thuis werk. Mees gaat één dag per week naar de crèche en de andere twee dagen past mijn moeder op. Op maandag en vrijdag blijf ik zelf lekker thuis. Tijdens de uren dat Mees slaapt werk ik die halve dag thuis. Zo hebben we altijd van vrijdag tot en met maandag om leuke dingen te doen.

Wat zijn dingen die jullie nu wel doen, die jullie vroeger niet deden?

Mees en ik gaan elke vrijdag babyzwemmen. Dit vindt hij heerlijk en ik heb een paar leuke vriendinnen gemaakt. In het weekend doen we dingen met ons gezin, het maken van een mooie wandeling, een bezoekje aan het terras of gewoon lekker thuis rommelen. Op de maandagen neem ik Mees vaak mee naar de dierentuin, kinderboerderij of een museum. Hij vindt het allemaal prachtig om te zien en ik vind het heerlijk om dit met hem te doen en te ontdekken.

Hoe gaan de nachten nu?

Doordat ik veel minder werk en minder stress ervaar, gaan de nachten veel beter. Mees slaapt goed door, maar als er een keer wat is, ga ik er altijd naartoe. Ook hebben we nu een goede babyfoon naast het bed staan. Stiekem  vind ik het heerlijk als hij ’s nachts wakker wordt, het is prachtig die nachtelijke uurtjes samen.

Hoe kijk je terug op alle kritiek op het eerste artikel?

Het is nooit leuk om dit soort dingen te horen te krijgen. En ik geloof dat je het nooit helemaal goed kan doen. Maar ik moet zeggen dat jullie lezeressen gelijk hadden. Ik deed het toen niet goed en ik moest het anders aanpakken. Het was een wake-up call waar ik veel van geleerd heb.

Lees hier het eerste interview met Brenda terug.

Meepraten over dit artikel? Heel graag! Maar, wel met respect.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Rieneke -

Fijn,om te lezen dat een interviewer een response geeft. Dan weten wij als lezers ook dat er wat met onze reacties wel/niet wordt gedaan en hoe het nu met zo’n iemand gaat.
Jullie moeten vaker een artikel plaatsen met “hoe gaat het nu met ….”

Reageer ook