fb
Damespraatjes Damespraatjes

Openhartig: Brenda (29) laat haar baby ’s nachts huilen omdat ze haar bed niet uit wil

Wat doe jij als je kind huilt ’s nachts? Ga je naar hem toe om het te troosten, of laat je het net zo lang huilen totdat hij weer in slaap valt? Mijn dochtertje is 5 maanden en wij gaan altijd naar haar toe als ze huilt, ze huilt immers niet voor niks. Maar, er zijn ook moeders die het anders doen, zoals Brenda (29 jaar).

Heel zwaar

“Mijn zoontje Mees is nu bijna 6 maanden oud en we zijn helemaal gek op hem” vertelt Brenda mij in het koffiezaakje waar we hebben afgesproken. “Mees is ons eerste kindje en in het begin moesten we nog best wennen. Mijn man en ik werken allebei fulltime bij een bank en dat is heel zwaar. De komst van Mees heeft alles nog een beetje zwaarder gemaakt.”

Gaat leuker worden

Tijdens haar verlof wist Brenda één ding heel zeker: Mees gaat als hij 3 maanden is vijf dagen per week naar de crèche. “Ze weten daar heel goed hoe ze voor kinderen moeten zorgen en voor ons is het ook heel fijn. Ik vind het leuk om moeder te zijn, maar ik wil ook wel af en toe pauze van het gehuil en het verschonen van luiers. Ik denk dat het leuker wordt als hij wat meer zelf kan.”

Wekker om 6 uur

Niet alleen overdag geeft Brenda aan moeite te hebben met het gehuil van Mees, ook de nachten vind ze zwaar. “Als ik na een lange werkdag eindelijk in bed lig, is het belangrijk dat ik goed kan slapen. Mijn wekker gaat om 6 uur en dan wil je lekker uitgerust aan je dag beginnen. Het is voor mij dan ook heel onprettig als Mees ’s nachts huilt.” Tijdens de eerste maanden stond Brenda nog wel op als Mees ’s nachts lag te huilen, maar hier is ze na 4 maanden mee gestopt.

Niet meer uit bed

“Als ik niet uitgerust ben, ben ik geen goede moeder. Ik kan me dan niet concentreren op mijn werk en dus geen geld verdienen. Als we geen geld hebben, kan ik Mees niet verzorgen. Dit is de reden dat ik mijn bed ’s nachts niet meer uitga.” Zielig vindt Brenda dit niet. “Hij heeft natuurlijk voor het slapengaan een flesje gehad en ik weet dat hij lekker warm in zijn bedje ligt. Hij heeft niks om over te huilen, dus is het ook niet nodig om hem te troosten.”

Geen babyfoon

Omdat Brenda het gehuil niet wil horen, maakt ze geen gebruik van een babyfoon. “Dit deed ik in het begin wel, maar ben hier heel snel mee gestopt. Ik hoor het gehuil dan nog steeds en doe geen oog dicht. Sinds die de kamer uit is, slapen mijn man en ik echt veel beter. In de ochtend worden we uitgerust wakker en kunnen we de dag op een fijne manier met Mees starten.”

Geen slechte moeder

Brenda vindt zichzelf geen slechte moeder omdat ze het niet zo doet als andere moeders. “Niet iedereen doet het hetzelfde. Ik heb mijn manier van opvoeden en jij hebt de jouwe. Ik bemoei me niet met jou, bemoei jij je dan ook niet met mij. Ik heb hier bewust voor gekozen en ik denk dat dit het beste is. Niks om me voor te schamen!”

Lees ook: Moeder Brenda reageert op ophef rond artikel

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Hanan -

Het eerste wat bij me komt als ik je bericht lees is de vraag waarom je aan kinderen bent begonnen, of waarom heb je voor een kind gekozen?
Een baby van 6 maanden hoeft niet per definitie door te slapen! hoe kan je je eigen kind dan laten uithuilen, snap me niet verkeerd, ik heb een tweeling en die laat ik ook eff uithuilen maar niet de hele nacht hoor en al helemaal niet toen ze 6 maanden waren! een kind van 6 maanden kan nog voor een flesje komen en die kan ook nachtmerrie hebbeb. want vanaf 6 maanden beginnen kinderen te dromen!!!!
Werken kan je altijd nog doen maar voor je kind zorgen kan je niet altijd! als jij geef liefde geeft dan hoef je die ook niet te verwachten als die groter is.
Ik wordt heel ongelukkig van je bericht en vind het een mis gelopen kans van je. Want er bestaat niets mooier dan een happy kind te zien die in de armen van mamie ligt.

Ariane -

Wat zal dat kindje zich eenzaam voelen.. Neem dan geen kindje..

Nathalie -

Ik snap wel dat je goed uitgerust moet zijn als je je baby ’s morgens bij de kinderopvang dumpt elke ochtend. Misschien is het ook een optie om een gastouder voor de weekenden te zoeken zodat je in het weekend ook goed uit kan rusten. We willen natuurlijk niet dat een kind ons leuke weekendgevoel verpest… (even voor de duidelijkheid, dit is sarcastisch bedoeld. )

Sita -

Wow ???? waarom heb je een kind als je je werk belangrijk vindt en je man werkt ook een kind hoort genegenheid te Kennen warmte en liefde wat jij aan een kind geeft afstandelijk eenzaamheid zo hoor je een kind niet optevoeden en ja ik ken je niet maar zoals je je Zelf beschrijft Ben je een egoistiche koude ongevoelige mens vrouw moeder

Reageer ook