fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe Adele 45 kilo is afgevallen (en gewoon chocolade en wijn mocht blijven eten en drinken)

Groot nieuws in showbizz-land: zangeres Adele zou zo veel zijn afgevallen, dat ze op een afterparty van de Oscars, door veel mensen niet herkend werd. De Britse zangeres is al langer flink aan het lijnen en sporten, maar hoe slank ze nu is, zo had niemand haar nog eerder gezien. Ze ziet er onwijs goed uit en zou zich naar verluidt beter en zelfverzekerder dan ooit voelen. You go girl! Dat vinden wij natuurlijk heerlijk om te horen. 

Skinny genes

De grote vraag blijft natuurlijk hoe ze zo veel is afgevallen. De 31-jarige Adele heeft hier zelf (nog) geen uitspraak over gedaan, maar in de wandelgangen wordt gesproken over het ‘Sirtfood’-dieet. Het ‘Sirtfood’-dieet werd bedacht door de Britse voedingsdeskundigen Aidan Goggins en Glen Matten. Bij het Sirtfood-dieet eet je voedingsmiddelen die een groep eiwitten (sirtuïnes) stimuleren. Deze sirtuïnes hebben een positieve invloed op de vetverbranding, spiergroei en metabolisme en worden daarom ook wel ‘skinny genes’ genoemd. Volgens de bedenkers van het dieet kan je tot wel drie kilo per week afvallen, met deze methode.

Chocolade en wijn

Het klink allemaal heel fancy, maar in de praktijk gaat het erom dus vooral voedingsmiddelen te eten die deze eiwitten bevatten. Deze eiwitten vind je onder andere in boerenkool, asperges, aardbeien, appels en quinoa. Maar ook in rode wijn en chocolade!

Grote beloftes

Het klinkt allemaal geweldig! Maar is dit nou écht een wondermethode of is het afvallen van Adele toe te schrijven aan iets anders. HLN sprak met  voedingsdeskundige Sanne Moeha. “Er is nul komma nul bewijs dat die voedingsmiddelen je metabolisme een duwtje in de rug geven. Of dat sirtuïnes zouden helpen om spieren te versterken. Dat kan enkel met sport, niet met zogezegde superfoods. Enkele hippe termen – ‘skinny genes’, sirtuïnes – worden bij elkaar gegooid en gecombineerd met aantrekkelijke voedingsmiddelen. Want een dieet met chocolade en rode wijn, dat valt toch goed mee? Er worden grote beloftes gedaan, maar die worden heus niet allemaal ingelost” vertelt Moeha.

1.000 calorieën per dag

Waarom het dieet voor Adele dan toch werkt? Door de enorm lage hoeveelheid calorieën die ze binnenkrijgt. De eerste vier dagen mag je slechts 1.000 calorieën per dag binnenkrijgen, waarna het wordt verhoogd naar 1.500 calorieën per dag. Heel erg weinig! “Als je een beperkte hoeveelheid calorieën binnenkrijgt, zal je uiteraard afslanken. Dat gebeurt bij eender welk dieet. Het klinkt gewoon minder catchy dan ‘skinny genes'”, zegt Moeha tegen HLN. Ze raadt het dieet voor iedereen die het zonder begeleiding wilt doen, dan ook af. “Ik raad nooit aan om strenge crashdiëten thuis uit te proberen. Ik geloof in een gezonde mix van voedingsstoffen: eiwitten, koolhydraten, vezels en vitaminen. Bij dit dieet komt dat in het gedrang.”

Wil je meer over het ‘Sirtfood’-dieet te weten komen? Lees dan verder in het artikel van HLN. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook