fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hockey alleen een sport voor nette mensen? Dacht het niet!

Van geweld op het voetbalveld kijkt bijna niemand meer raar op. Hoe vreselijk dat ook klinkt. Maar ook op het hockeyveld doet dit nu zijn intrede. Wat is er aan de hand in de hockeywereld?

Nog niet zo lang geleden werd een hockey scheidsrechter vol in zijn kruis getrapt door een speler die even daarvoor een rode kaart had gekregen. Maar daar houdt het niet mee op. Er worden in het algemeen meer rode kaarten getrokken, meer jeugdtrainers hebben gele kaarten gekregen en het geweld ten opzichte van scheidsrechters en supporters/ouders die het met elkaar aan de stok krijgen neemt toe.

Directeur Erik Cornelissen van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond kan niet direct verklaren waardoor dit nou komt. “De afgelopen jaren is de sport enorm gegroeid en is de kans nou eenmaal groter dat er dan ook dingen mis gaan. In de maatschappij worden mensen ook mondiger. Het gebeurt op scholen en dus ook op een hockeyveld”, aldus Erik Cornellisen in Metro.

Zo erg als het in de voetbalwereld is is het volgens Cornelissen niet, maar toch gaat de bond onderzoeken wat ze aan de problemen gaan doen. In ieder geval zou de sociale controle nieuw leven moeten worden ingeblazen, corrigeer elkaar op en langs het veld.

Verder lezen: 5 moeders die je langs ieder sportveld tegenkomt.

Hoe zijn jouw ervaringen langs het hockeyveld? Heb jij wel eens met agressie te maken gehad? Laat het ons hieronder weten.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook