fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 moeders die je langs elk sportveld tegenkomt

Sporten is gezond, goed voor de sociale vaardigheden en gezellig… Allemaal goede redenen om je kind te stimuleren lekker te gaan bewegen. Bij het beoefenen van een sport horen vaak ook wedstrijden, waarbij ouders vaak komen kijken. Maar is het je weleens opgevallen wat voor typetjes er allemaal langs de lijn lopen? Bij elke vereniging kom je iets vergelijkbaars tegen, heel grappig. Welke moeder denk je dat jij bent? Of val je in meerdere categorieën? 

1. De broodjesmoeder

De broodjesmoeder is vaak erg geliefd langs de lijn. Ze maakt niet alleen lekkere broodjes voor haar eigen kind, maar deelt ook zelfgemaakte goodies uit aan de andere kinderen en ouders. Naast haar zitten op de tribune is één groot feest. Maar, als je eenmaal in de auto naar huis zit, voel je je wel soms een tikkeltje schuldig omdat je door haar nooit zelf meer broodjes in de tas van je kind stopt.

2. De ik lag liever in bed moeder

Deze moeder herken je aan het joggingpak, pantoffelachtige schoenen en wallen tot op haar enkels. De sportkleding van haar kind ziet eruit alsof het al 6 weken niet gewassen is en het lijkt haar niks uit te maken. Praten met de andere ouders doet ze liever niet. Toch moet je toegeven, soms zou je ook liever alleen zitten weg te doezelen op een hoekje van de tribune. Altijd maar dat geklets, daar word je ook weleens moe van.

3. De coach

De coach heeft de sport vroeger zelf ook gespeeld. Ze kent de tactiek van binnen en buiten en is niet bang om dat te laten merken. Je ziet haar nooit op de tribune, maar altijd zo dicht mogelijk bij het veld. Ze moet natuurlijk wel boven de échte coach uitkomen met haar aanwijzingen. Oke, het is vervelend. Maar hoe lekker dat zij thuis op niveau met haar kind over de sport kan praten? Vooral wanneer je zelf niet verder komt dan: “goed gespeeld”.

4. De manager

Vaak de moeder van het talent uit het team. Deze moeder ziet haar kind het liefst bij een topclub en doet dan ook alles om dit te bereiken. Het opstellen van een meerjarenplan, koken volgens het nieuwste sportdieet en een wekelijkse sessie met een sportpsycholoog. Ze ziet de sport vooral als investering in haar kind (en ook een beetje zichzelf). Wat je wel elke keer verbaast is hoeveel deze vrouw voor elkaar weet te krijgen. Niet alleen langs de lijn, maar ook in het ‘echte’ leven.

5. De scheidsrechter

Eén scheidsrechter is niet genoeg vindt deze moeder. Ze weet het altijd beter en is niet bang om dat aan iedereen te laten weten. Inclusief de echte scheidsrechter die daar voor zijn gevoel voor jan met de korte achternaam op de fluit staat te blazen. Niemand staat graag naast haar, inclusief haar eigen kind. Toch bewonder je haar fanatisme en meeleven. Daar zou jij misschien ook wel iets van kunnen leren?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook