fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is het verschil in calorieën tussen witte wijn, rode wijn en mousserende wijn!

Alcohol is niet goed voor je gezondheid, maar genieten en ontspannen zijn dat wel! Er is dus helemaal niks mis met een mooi glas wijn. Uiteraard met mate en alleen op een moment waarop jij daar echt zin in hebt. Zelf drink ik doordeweeks helemaal geen alcohol. Ik wil fris zijn voor mijn werk en de kinderen. In het weekend ben ik hier makkelijker in en drink ik wel graag (mousserende) wijn. Ik vroeg me af welke wijn ik het beste kan drinken als ik een beetje op de lijn let. Wat is het verschil in calorieën tussen witte wijn, rode wijn en mousserende wijn?

Verschil in calorieën tussen witte wijn, rode wijn en mousserende wijn

Je weet waarschijnlijk wel dat alcohol een vrij calorierijke stof is. Dit komt met name door de grote hoeveelheid suiker in de alcohol. Best een gekke gedachte, want alcohol smaakt natuurlijk (meestal) niet zoet. Hoe zit het precies met de calorieën? Dit is het verschil in calorieën tussen witte wijn, rode wijn en mousserende wijn!

Mousserende wijnen

Mousserende wijnen zijn de wijnen die bubbelen, zoals Champagne, Cava, Crémant en Prosecco! Heerlijk natuurlijk en het geeft altijd zo’n luxe gevoel. En weet je waardoor het misschien nog wel lekkerder smaakt? Door het feit dat mousserende wijnen de slankste wijnen zijn! Eén glas mousserende wijn bevat tussen de 75 en 85 calorieën per (standaard) glas.

Lees ook: Stoppen met drinken – deze gevolgen heeft het voor jouw leven!

Witte wijn

De hoeveelheid calorieën in witte wijn is er sterk afhankelijk van of je voor droge of zoete witte wijn gaat. Eén glas droge witte wijn bevat zo’n 100 calorieën per glas, terwijl je met een glas zoete witte wijn maar liefst 144 calorieën binnenkrijgt. Zoete witte wijn bevat meer suiker, meer koolhydraten en is daardoor een minder slanke keuze.

Rode wijn

Eén glas rode wijn bevat 123 calorieën. Dit is meer dan in een mousserende of droge witte wijn, maar de meeste mensen doen wel langer met een glas rode wijn. Ook hoor ik vaak dat je hier iets minder van drinkt.

Hoe belangrijk zijn de calorieën in wijn?

Natuurlijk is het bij het kiezen van een drankje niet alleen belangrijk hoeveel calorieën het bevat. Je drinkt om te genieten en naar mijn idee zijn calorieën dan niet het aller belangrijkste. Wat bij alcohol nog veel belangrijker is, is dat je met mate geniet. Het officiële advies is om maximaal één glas alcohol per dag te drinken en het liefste helemaal niks. Daarnaast is het niet aan te raden je drankjes op te sparen om ze in het weekend in één keer achter elkaar te drinken. Drink jij één of twee glazen wijn? Dan maakt het dus niet zo heel veel uit waar je op basis van calorieën voor kiest. Drink je meer dan de geadviseerde hoeveelheid? Dan kan calorieën tellen wel interessant worden.

Let jij op het verschil in calorieën tussen witte wijn, rode wijn en mousserende wijn? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 

Reageer ook