fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het perfecte Sinterklaascadeau voor opa en oma

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… maar wat moet hij dit jaar nou weer geven aan opa en oma? Niet alweer alleen een chocoladeletter! Een beetje grootouder is natuurlijk blij met alles wat te maken heeft met de kleinkinderen. Het mooiste cadeau wat je mijn opa’s en oma’s kon geven was het jaarlijkse schoolportret in pasfotovorm van mij en mijn zusje. Maar wat kan je nog meer geven? Drie tips!

Fotocadeaus van de kleinkinderen

Veruit het leukste cadeau vinden oma’s en opa’s foto’s van de kleinkinderen. Ik heb twaalf jaar geleden een complete fotoshoot gedaan met de hele familie, die hangt nu nog steeds trots aan de muur bij mijn oma. Vroeger moesten grootouders het doen met de schoolfoto’s en een fotoshoot als ze geluk hadden, nu zijn er natuurlijk veel meer foto’s beschikbaar door alle smartphones. Letterlijk het hele jaar door wordt het leven van het kleinkind vastgelegd. Hoe leuk is het dan om het jaar van dat kleinkind in een fotoboek of kalender te gieten en dat als cadeau in te pakken? Bij smartphoto kan je heel gemakkelijk schitterende fotoboeken en fotokalenders maken. Of kies het mooiste moment van je kind uit om op te hangen in de vorm van wanddecoratie. De mogelijkheden zijn eindeloos, vooral bij smartphoto.

calendars-topimage-l

Spelletjes om samen te spelen

Spelletjes spelen deden ik en mijn zusje vroeger bij uitstek bij mijn opa en oma. Ze leerden ons kaartspellen, mens-erger-je-niet, monopoly, schaken, dammen en we puzzelden veel. Een leuk cadeau is dan een nieuw spelletje wat ze thuis met hun kleinkinderen kunnen spelen. Ook leuk: een moeilijkere puzzel met opbergmat. Elke keer al ze bij opa en oma zijn kunnen ze er weer samen aan verder puzzelen. Mijn zusje en ik deden dit veel met mijn opa en oma, naarmate we ouder werden, werden de puzzels ook moeilijker. Ik heb er goede herinneringen aan!

Een weekendje weg

Soms vergeten we dat opa’s en oma’s ook nog gewoon mensen zijn en als het goed is graag tijd met elkaar doorbrengen. Een leuk cadeau is dan een weekendje weg zodat ze samen even tot rust kunnen komen. Of als ze echt gek zijn op de kleinkinderen: een weekendje weg met de kleinkinderen of juist gezellig met de hele familie. Meteen ook een mooi moment om weer allemaal nieuwe foto’s te maken en samen te voegen tot een fotoboek voor de volgende Sinterklaas!

fotoboek-maken-smartphoto_2

Wat geven jouw kinderen aan opa en oma?

Wat zijn bij jullie populaire cadeau’s voor opa en oma? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook