fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het nieuwe Fox Theater opent haar deuren: expositie Memory Boxes

Afgelopen zomer was ik voor een interview te gast bij Maarten de Ruiter van Fox Vakanties. Na het interview kreeg ik een rondleiding door het gebouw en was flink onder de indruk.

Mijn verbazing was groot toen ik hoorde dat Fox zou gaan verhuizen naar een nog mooier en groter pand. De verhuizing is inmiddels achter de rug en eyecatcher van het nieuwe gebouw is het FOX-theater.

 

Reistheater

In het Fox theater worden tal van eigen evenementen georganiseerd, waaronder de zogenaamde Sound & Light Shows en diverse landendagen, die een perfecte voorbereiding vormen voor verre reizen. Aan de hand van enorme panoramische filmschermen en indrukwekkende geluiden kan het publiek zich onderdompelen in sferen en kleuren die geen brochure kan evenaren en waant men zich even op de verre reisbestemming. Om de functionaliteit en duurzaamheid van het gebouw te waarborgen zal het FOX-theater tevens beschikbaar zijn voor evenementen en presentaties van derden.

Expositie memory boxes

Speciaal voor de opening van het nieuwe pand zal er in het FOX-theater een expositie gehouden worden van unieke memory boxes. Deze kisten, die ooit dienst deden als hutkoffers en dekenkisten aan boord van de VOC-schepen, zijn in Sri Lanka kleurrijk en in verschillende stijlen beschilderd. Voorzien van een onderstel vormen zij bruikbare en decoratieve meubelstukken. Organisator is de stichting Orange Angel, opgericht door de mede-oprichter van FOX Vakanties, Jos Neijenhuis.

Twee jaar geleden is deze stichting tot stand gekomen van het overgebleven geld dat FOX Vakanties en vele klanten hebben ingezameld voor de slachtoffers van de tsunami in Sri Lanka. Arme en jonge mensen zonder zicht op een goede toekomst krijgen via deze stichting de kans om zich op een speciale Art School op te leiden tot kunstenaar. Vanaf maandag 16 april zullen deze memory boxes geëxposeerd en te koop staan in het FOX-theater. De gehele opbrengst van deze kisten komt 100% ten goede aan de ontwikkeling van de Art School in het plaatsje Kosgoda.

Over FOX Vakanties

FOX Vakanties is marktleider op het gebied van groepsreizen, individuele reizen, strandvakanties, single reizen en familie reizen naar ruim 50 verre bestemmingen. Als online seller is deze touroperator 24 uur per dag bereikbaar op www.FOX.nl. FOX Vakanties is onlangs verhuisd naar Park 20|20 op Beukenhorst-Zuid te Hoofddorp

Reageer ook