fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het Huishoudboekje van Milou: “Ik geef de helft van mijn inkomen uit aan mijn uiterlijk”

In de  rubriek ‘Het Huishoudboekje’ nemen we de inkomsten en uitgaven van één vrouw en haar gezin onder de loep. Wat komt er binnen, wat wordt er gespaard en wat wordt uitgegeven? Deze week: de 35-jarige Milou. Ze geeft een openhartig kijkje in haar huishoudboekje. Kijk je mee? 

Inkomen Milou: 2.000 euro per maand
Inkomen echtgenoot: 8.000 euro per maand
Gezinssamenstelling: Eén zoon (2 jaar oud)

Hypotheek

“Voor ons inimini appartementje in Amsterdam zijn we maandelijks zo’n 2.000 euro kwijt. Een hoop geld natuurlijk, maar de huizen in Amsterdam worden snel meer waard. Als wij ons huis nu zouden verkopen, zouden we hier meer dan twee ton winst op maken. En dat in drie jaar tijd! Een goede investering dus. We denken er wel steeds vaker over om weg te gaan uit Amsterdam. Alle huizen zijn klein en duur, je kunt maar één auto hebben en die parkeer je negen van de tien keer niet voor de deur. We oriënteren ons op een huis in Haarlem of het Gooi. Dit is ook duur, maar je krijgt meer vierkante meters voor je geld.”

Vervoer

“Mijn man Alfons is piloot en heeft een auto nodig om van huis naar Schiphol te rijden. We hebben er dus voor gekozen om de parkeervergunning op zijn kenteken te zetten. Ik heb geen auto en werk net buiten Amsterdam. Bij mooi weer pak ik de fiets en bij slecht weer het openbaar vervoer. Als Alfons zijn auto voor de deur staat gebruik ik hem wel regelmatig. Vooral om met ons zoontje Berend wat leuks te doen. De auto van Alfons kost ons ongeveer 500 euro per maand. Dat is inclusief het tanken.”

Eten en drinken

“Elke zondag krijgen wij een HelloFresh pakket thuisbezorgd. Hier koken we drie dagen uit. Op de andere dagen doe ik zelf boodschappen en kook ik makkelijke en gezonde maaltijden. Ons HelloFresh abonnement kost ons 160 per maand. Aan de andere  boodschappen geef ik daarnaast ongeveer 600 euro per maand uit. We letten zeker niet op de kleintjes, maar smijten het geld ook niet over de balk. Ons inkomen is goed maar het kan zeker op!”

Vakanties

“Alfons en ik zijn gek op reizen. Voordat we Berend hadden gingen we wel vier keer per jaar op vakantie. Sinds Berend reizen we minder, maar hebben we een vakantiehuisje in Zeeland gekocht. Hier gaan we in de weekenden veel naartoe en ook een groot deel van de zomer zitten we daar. Het huisje kost ons zo’n 800 euro per maand, maar we verhuren hem ook. Door de verhuur hebben we onze kosten eruit en is het huis eigenlijk gratis. Daarnaast bouwt ook dit huis waarde op.”

Overig

“De helft van mijn inkomen geef ik uit aan mijn uiterlijk. Elke week laat ik bij de kapper mijn haar wassen en föhnen (200 euro per maand), één keer per maand ga ik naar de schoonheidsspecialiste (100 euro per maand), twee keer per maand laat ik mijn nagels doen (80 euro per maand) en ik laat twee keer per jaar mijn lippen opvullen (1000 per jaar – omgerekend 83 euro per maand). Tot slot gebruik ik vier keer per jaar botox (800 euro per jaar – omgerekend 66 euro per maand) en ga ik wekelijks naar de massage salon (200 euro per maand). Aan behandelingen ben ik dus iets meer dan 700 euro kwijt. Als ik de sportschool, mijn make-up en verzorginsproducten ook meereken, dan ben ik ongeveer 1.000 euro per maand kwijt aan mijn uiterlijk. Dat is een heleboel geld, maar ik voel me hier goed bij. Ik ben een hierdoor een leuke, relaxte en gelukkige moeder voor Berend. Ik geloof echt in dat stukje selfcare! Aan onze abonnementen, verzekeringen, de kinderopvang (2 dagen per week), hobby’s en kleding zijn we maandelijks zo’n 2.000 euro kwijt.”

Sparen

“Sparen vinden wij belangrijk en dat doen we dan ook flink. Iedere maand zetten we tussen de 2.500 en 3.500 euro opzij. Dit willen we gebruiken als we een nieuw huis gaan kopen, maar ook gewoon om zelf geld achter de hand te hebben. Op onze spaarrekening staat bijna 100.000 euro.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel.

Het Huishoudboekje van Renate: “Nooit gedacht zelf sigaretten te moeten maken”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Melissa -

Vreemd dat je €1000,- per maand moet uitgeven aan je uiterlijk om een leuke moeder te kunnen zijn. Sommigen weten van gekheid niet wat ze met hun geld moeten doen, zo te lezen ben jij er daar 1 van. En opgespoten lippen zijn lelijk.

Reageer ook