Herfstachtig lekkere pannenkoeken en poffertjes

Een uitgebreide pannenkoeken en poffertjes lunch is met deze receptjes echt niet alleen lekker voor kleine kinderen. In tegendeel zelfs! Bij het lezen van deze JAN recepten werden wij meteen enthousiast en konden niet wachten tot het ein-de-lijk lunchtijd was. Wat er precies op het menu staat? Pannenkoeken met hazelnoten en karamelsaus en poffertjes met gesuikerde appel. 

Ja, we horen je denken; dat klinkt inderdaad erg lekker! Na het proeven van deze herfstachtige receptjes kunnen we die stelling met volle overtuiging bevestigen. Wil jij deze pannenkoeken en poffertjes ook zelf maken? Lees hier hoe wij het deden.

Pannenkoeken

Ingrediënten pannenkoeken

  • 1 pak JAN (meergranen) pannenkoeken
  • 200 gram suiker
  • 75 ml water
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel boter
  • 1 flinke hand (geroosterde) hazelnoten

Bereiding

  • Maak als eerste de karamelsaus: Doe het water en de suiker in de steelpan, en breng op middelmatig vuur aan de kook. Belangrijk: NIET roeren tijdens dit proces.
  • Hak ondertussen de hazelnoten grof en zet apart.
  • Laat het suikermengsel rustig doorkoken totdat je een mooie karamelkleur hebt. Haal nu de pan van het vuur.
  • Giet de voorverwarmde slagroom bij de karamel en roer goed door. Voeg hierna de boter toe en bind het geheel tot een mooie saus. Eventueel kun je deze saus nog een beetje inkoken om dikker te maken.
  • Verwarm de pannenkoeken in de pan. Beleg elke pannenkoek met 2-3 eetlepels karamelsaus en bestrooi met de gehakte hazelnoten.

Poffertjes

Ingrediënten poffertjes

  • 1 pak JAN poffertjes
  • 2-3 (rode) appels
  • Handje rozijnen, geweld in heet water
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • theelepel gemalen kaneel

Bereiding

  • Wel de rozijnen gedurende 5 minuten in heet water. Giet daarna af en zet apart.
  • Schil de appels, snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens elk partje in dunne plakjes.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin schijfje appel rondom bruin. Voeg de rozijnen, suiker en de kaneel toe, en bak mee totdat de suiker karameliseert.
  • Verwarm ondertussen de poffertjes in de pan.
  • Laat de appelstukjes op de poffertjes glijden en bestrooi met de extra boter en poedersuiker uit het pak.

M&M
Wil je lezen wat wij nog meer hebben getest op de Damespraatjes Vriendinnen Testdag? Kijk dan hier!

Michelle (20 jaar) en Mara (21 jaar) schrijven naast hun studie allebei voor online vrouwenmagazine Damespraatjes. Naast schrijven houden Michelle en Mara van lekker eten en drinken, reizen en veel gezelligheid.


Reageer ook